Portabel alkometer – ALBUS

Hur funkar en portabel alkometer?

En portabel alkomätare är en liten mätare, som användaren kan ha med sig överallt. Den fungerar på så sätt att den mäter alkohol via utandningsluft och användaren får svar direkt på hur mängden alkohol i kroppen ser ut. Med sina mått på 6,9 x 4,4 x 1,7 cm får den plats i både fickan och väskan och kan tas med överallt. Det gör att regelbundna prover under dagen blir lättare att genomföra. Antalet mätningar under dagen bestäms av användaren och terapeuten och det kan vara både schemalagda samt spontana mätningar. Användaren får påminnelser via sms, 30 respektive 15 minuter innan tidsfönstret för den schemalagda kontrollen tar slut. Vid både spontana och schemalagda blåsningar skickas därefter resultaten till webbportalen i realtid. Alkometern fungerar även i andra tidszoner och den kan därför även användas under utlandsuppdrag.

Vid regelbunden användning så räcker det att ladda den en gång per vecka. När alkometern sätts på så kopplar den automatiskt upp sig mot Albus app på telefonen.

Ett stöd för både arbetsgivare och medarbetare

Albus alkomätare kan användas i olika stadier vid ett misstänkt eller konstaterat alkoholmissbruk. Antingen kan Albus vara med vid en kartläggning av den enskildes problematik, för att se hur utbrett problematiken är, när på dygnet där finns störst risk för alkoholanvändning eller för att se andra mönster. Albus kan också användas när ett missbruk eller beroende har konstaterats och det är dags att upprätta en behandlingsplan. Vi på Stockholms beroendeklinik har god erfarenhet av användningen av alkomätaren och använder den ofta som ett komplement till vår terapeutiska behandling på vår öppenvårdsmottagning.

Vid ett avvikande resultat eller vid en utebliven blåsning informeras en redan på förhand vald kontaktperson, som exempelvis chef, behandlare eller en anhörig. Genom denna funktion kan arbetstagaren snabbare få hjälp och stöd, för att komma tillbaka till sin nykterhet. Du kan även som arbetsgivare bjuda in den anställde till ett videomöte när du vill och denna funktion rekommenderas att användas vid ett avvikande resultat på alkoholtestet. Albus är därför ett alternativ som både motiverar den anställda att hålla sig nykter, såväl som en stödfunktion under behandlingens gång.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Då en arbetstagare med missbruksproblem anses kunna kosta arbetsgivaren upp emot 150 000 kr/år, är det av yttersta vikt att snabbt kunna ge stöd till en medarbetare där ett redan existerande missbruk eller beroende har identifierats och där stöd eller behandling har beviljats. Albus kan också användas som uppföljning efter en avslutad behandling och vår erfarenhet är att detta kan skapa trygghet för både arbetsgivaren såväl som arbetstagaren.

Ett ytterligare sätt som Albus är behjälpligt på, är att det finns en funktion i appen, där medarbetaren kan logga sitt mående. Detta är hjälpsamt för att kunna få en överblick över sitt mående över tid samt som en del av en återfallsprevention. Genom att kombinera det egna loggandet med regelbundna blåsningar, får medarbetaren en större insikt i vart den befinner sig i sin tillfrisknandeprocess.

Kontakta oss idag

Vi erbjuder effektiv behandling av beroende av alkohol, droger och spel.

Hur vet jag som arbetsgivare att det är just den anställda i fråga som blåser?

Som arbetsgivare kan du känna dig trygg med Albus eftersom en selfie tas mitt under varje test, för att säkerställa att rätt person blåser. För att ett blås ska vara godkänt krävs det att både alkomätare samt personen i fråga syns på bild.

Öppenvårdsbehandling i Stockholm

Stockholms beroendeklinik bedriver en framgångsrik öppenvårdsbehandling med fokus på individen och utgår endast från evidensbaserade behandlingsmetoder. Med ett skräddarsytt program för varje klient kan vi garantera bästa, möjliga behandlingsupplägg för både den beroende och den anhöriga. Vi erbjuder både enskild såväl som grupp- och familjeterapi. Efterbehandling ingår i våra behandlingsupplägg såväl som stöd till arbetsgivare, utbildning och återfallsprevention.

Till oss kommer du som vill ha en unik behandling med hög grad av diskretion och sekretess. Vår mottagning ligger på Östermalm, på en av Stockholms bäst belägna adresser.

Beroendekliniken är en del av Castle Health som även driver behandlingshem i Skottland, England och Irland sedan över 30 år tillbaka. Teamet är multidisciplinärt och vi har vår egen psykiater då vi är en beroendeklinik.

Hör av dig till oss idag för att få mer information eller boka ett första möte.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.