Björn H


Björn är född i Danmark där han även växte upp och som 16-åring flyttade han till Sverige. Björn är i grunden ingenjör och utbildad vid Linköpings Tekniska Högskola. Efter examensarbetet inom telekomindustrin började Björn arbeta som systemutvecklare i ett par år. Björn jobbade därefter som projektledare inom flygindustrin och var i en period även tillförordnad IT-chef. Senare jobbade han även som IT konsult främst som projektledare men även affärskonsult på ledningsnivå, periodvis i USA. Björn upplevde en tung förlust då hans bror gick bort i ung ålder på grund av beroendesjukdomen och även hans föräldrar gick bort i samma sjukdom. Han utvecklade även själv ett beroende. Björn påbörjade sitt eget tillfrisknande och efter ett antal års nykterhet valde Björn att dedikera sitt liv och yrkesliv inom behandling av alkohol och substansberoende. Björn skolade om sig och har gått ett flertal utbildningar och har jobbat som behandlare samt även varit delaktig i att etablera ett Recovery Home i Spanien. Idag arbetar Björn inom Castle Health Group bland annat med Stockholms beroendeklinik såväl som på Catch Recovery i London. Han arbetar med olika arbetsuppgifter inom behandling, Marketing och Case Management. Han är passionerad av att hjälpa patienter att hitta ett nytt liv i tillfrisknandet.

Utbildning och kompetenser: Björn har en naturvetenskaplig gymnasieexamen samt en ingenjörsexamen från Linköpings Tekniska Högskola. Han är certifierad CCAR RCP Recovery Coach Professional. Björn är även CRA/A-CRA behandlare via ACRA Sverige och har genomfört flera utbildningar löpande bland MI (Motivational Interviewing), en behandlingsmetod som han har ett stort engagemang i.

Björn är medlem i IARCP (International Association of Recovery Coach Professionals) samt aktiv medlem i EARS (European Association of Recovery Specialists)

Vad är det bästa med Stockholms beroendeklinik? Att arbeta på Stockholms beroendeklinik är oerhört stimulerande. Tillsammans med duktiga kollegor får jag jobba brett med allt från marknad, behandling, till utveckling av behandlingsprogram. Mest stimulerande är det att se människor gå från ett missbruk in i ett tillfrisknande och att få följa med en bit på deras resa. Samt bevittna hur mycket de uppskattar livet utan alkohol och droger.