Behandlingshem

Behandlingshem & Rehab

Vi är här för att hjälpa dig att ta det första steget mot återhämtning.

Våra behandlingshem

Det som skiljer Stockholms beroendeklinik från andra behandlingsorganisationer är att vi kan erbjuda en sluten vårdkedja med allt från öppenvård i Sverige till integrerad heldygnsvård på våra två behandlingshem i Skottland och på Irland.

Castle Craig Hospital har under mer än 30 år drivit ett av Europas främsta behandlingshem utanför Edinburgh i Skottland. Vårt mindre behandlingshem Smarmore Castle på Irland har tagit emot patienter sedan 2015.

Behandling på våra behandlingshem

I vår vårdkedja kan vi erbjuda integrerad heldygnsvård och medicinsk avgiftning i vackra och rofyllda omgivningar på våra två behandlingshem: Castle Craig i Skottland och Smarmore Castle på Irland. Vi kan erbjuda en säker och högkvalitativ vård även för patienter med komplexa avgiftningsvårdbehov. På våra rehabkliniker har vi specialistkompetens inom långa och komplexa alkoholavgiftningar– och drogavgiftningar och vi har sjukvårdspersonal i tjänst dygnet runt för att säkerställa säkerheten. Våra läkare och sjuksköterskor arbetar i team tillsammans med psykologer och terapeuter.

På våra behandlingshem är majoriteten av patienterna privata betalare och vi har inga avtal med Kriminalvården eller Socialtjänsten.

Vårt behandlingskoncept

Vi erbjuder både medicinsk, psykiatrisk och specialiserad beroendevård under ett och samma tak. I vårt koncept skräddarsys vården kring varje enskild patient och alla betalar samma pris oavsett hur mycket sjukvård eller avgiftning patienten behöver.

Castle Craig Hospital

Castle Craig blev rankad som ”enastående” vid inspektioner av Intertek ISO 9001 2024, och fokuserar på att tillhandahålla den högsta kvaliteten på rehabilitering för missbruk. Castle Craig Hospital ligger vackert beläget på landsbygden utanför Edinburgh i Skottland. Här har familjen McCann bedrivit integrerad beroendevård i över 30 år. Den röda tråden i behandlingen är 12-stegsbehandling i grupp med individuella sessioner med kognitiv beteendeterapi och varje patient får ett personligt program som utformas under de första dagarna.

På Castle Craig tar vi emot vuxna patienter från 18 år och uppåt. Behandlingsspråket är engelska och patienterna kommer från hela världen. Vi har en avgiftningsenhet och medicinsk personal som arbetar dygnet runt. Vår medicinska chef är en psykiater som är specialiserad på beroende och vi har ett team av läkare och sjuksköterskor och terapeuter.

Om behandlingen på Castle Craig Hospital

På slottet finns ett brett utbud av andra terapiformer, såsom traumabehandling, DBT, KBT, EMDR för trauma, konstterapi och sorgbearbetning, syrgasbehandling, fitness och alpackavandring. Det är mycket noga med kost och träning och vi har ett gym med egna instruktörer.

Den senaste oberoende forskningen visar att 73 procent av patienterna på Castle Craig uppnår långvarig abstinens och 92 procent visar övergripande förbättringar.

Om du är i behov av medicinsk vård, avgiftning, ett längre behandlingsprogram och ett brett behandlingsutbud, rekommenderar vi främst Castle Craig. Detta är också förstahandsvalet för dig som vill välja om du vill bo i ett flerbädds- eller enkelrum eftersom du har ett större utbud att välja mellan.

Eftervård

Efter att du lämnat våra behandlingshem fortsätter din vård med Stockholm beroendekliniks eftervårdsprogram som är utformat för att ge kontinuerligt terapeutiskt stöd när du navigerar ditt nya liv i nykterhet.

Smarmore Castle Private Clinic

Smarmore Castle

Utanför Dublin på Irland ligger vår mindre klinik Smarmore Castle som har välkomnat patienter sedan sedan 2015. Smarmore Castle är en rehab- och avgiftningsklinik som behandlar drogberoende och spelberoende samt samförekommande tillstånd som depression, ångest, utbrändhet, trauma och relationsproblem. Det kliniska teamet genomför en medicinsk undersökning vid ankomst för att skräddarsy behandlingen efter patientens behov. Smarmore Castle var tidigare ett spahotell så här finns både gym och pool.

Smarmore Castle genomgår rigorösa inspektioner av CHKS, en oberoende kvalitetsinspektion. Den senaste CHKS-inspektionen rapporterade att Smarmore Castle har en ”fantastisk miljö”, ”imponerande, rymlig och ren” och ”exceptionellt hög standard på vård och utmärkta faciliteter.”

Vad betyder det att vården är skräddarsydd?

Vi är av uppfattningen att det inte finns en universallösning på problem med beroende och missbruk. Varje patient är unik och behöver därför ett eget, unikt behandlingsprogram som omfattar alla delar du behöver få hjälp med. På Castle Craig och Smarmore har vi kompetens att kartlägga dina unika behov och matcha dem med olika behandlingsinsatser.

Stöd efter din behandling

Vår övertygelse är att den inledande behandlingen på behandlingshemmet bara är början av tillfrisknandet och vi lägger därför stor vikt vid det stöd och den hjälp du får efter att du lämnar behandlingshemmet. Då vi vill att våra patienter ska vara uppmärksamma på risker för återfall med utlösande faktorer, ingår alltid en förlängd behandling i Sverige i priset för din behandling. Vi vet att övergången när man avslutar ett intensivt behandlingsprogram kan vara skrämmande och därför vill vi att du ska känna att du har vårt stöd under hela ditt tillfrisknande. Under din förlängda behandling kommer din ansvariga terapeut att se till att hålla kontakten med dig mellan träffarna.

På Stockholms beroendeklinik finns det alltid mer hjälp att få om du behöver. Om du känner att du inte får den hjälp du behöver för att kunna göra en positiv förändring i ditt liv, tveka inte att berätta det för din terapeut. Det är mycket viktigt att du känner ett förtroende för oss och den behandling du får.

Hur kontaktar jag er?

Om du är intresserad av att få behandling på något av våra behandlingshem så börjar du med att kontakta oss på Stockholms beroendeklinik. Du kan höra av dig till oss via telefon eller e-post. Om du är anhörig eller arbetsgivare till någon som har ett alkohol- eller drogberoende kan vi boka in ett telefonsamtal eller möte för att diskutera hur vi kan hjälpa till. Vi kan även ge dig tips och råd på hur du kan hjälpa till att motivera din anställde eller närstående att söka hjälp.

Om du behöver en akutplacering på något av våra behandlingshem kan vi göra en förkortad utredning som sedan slutförs under inskrivningsprocessen på behandlingshemmet.

Om du har frågor om vårt behandlingsutbud eller vill diskutera ett enskilt patientärende hjälper vi dig gärna. Kontakta oss via telefon eller e-post idag.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.