Vi som arbetar på Stockholms beroendeklinik
Stockholms beroendeklinik är en mottagning i centrala Stockholm med en stor räckvidd. Vi har en personalstyrka med terapeuter och coacher som alla har lång erfarenhet inom beroendevård. Vi arbetar som ett team tillsammans med vår psykiatriker. Vårt löfte är att du ska få skräddarsydd vård och därför har vi också ett stort nätverk med kvalitetssäkrade terapeuter och läkare som kan hjälpa oss med individuella behandlingsupplägg. Istället för att du ska söka upp olika experter så ser vi till att de kommer till dig.
Vår personalgrupp ser ut så här:


Thomas är vår verksamhetschef och den som ser till att vardagen på kliniken fungerar bra, för både personal och patient. Han har kontakt med nästan alla patienter och när du träffar Thomas behöver du inte förklara så mycket, Thomas förstår. Han har egen erfarenhet av beroende och vet att det är fullt möjligt att tillfriskna och att leva ett gott liv. Efter utbildning, värnplikt och en del olika jobb så började Thomas 1986 på bank. Där arbetade han bland annat med betallösningar samt med system för att motverka bedrägerier men sedan september 2022 är han vår spindel i nätet som fångar oss alla med sin härliga humor. Värt att veta om Thomas är att han är besatt av bilar och har haft ca 130 st.
Utbildad inom: Alkohol och drogterapeut 12-steg med KBT-inriktning vid Tollare Folkhögskola, (A)CRA vid ACRA Sverige samt vidareutbildar sig löpande.
Vad är det bästa med Stockholms beroendeklinik?
Vi är en liten familjär klinik med hög kompetens och med möjligheter att anpassa behandlingen till individen. Vidare så är vi en del av Castle Health vars verksamhet startade 1988, tillfriskande finns i vår själ.
Att få avsluta mitt yrkesliv på Stockholms beroendeklinik och att få arbeta med något som känns så angeläget är ett privilegium


Taina är vår klinikchef. Hon började i maj 2022. Hon ansvarar för verksamheten och personalen och arbetade tidigare i en liknande roll på en privat vårdcentral. Under 2023 är Taina föräldraledig.
Utbildad inom: Legitimerad närvårdare, utbildad i Finland, motsvarighet till svensk undersköterska.
Vad är det bästa med Stockholms beroendeklinik?
”De fantastiska människor som jobbar här och att vi hjälper människor.”


Emma har dansk-svenskt ursprung men växte upp i Frankrike och har bott i Belgien och Thailand. Hon genomförde sin praktik inom socialt arbete och sin avhandling i Bryssel, där hon arbetade med barn som levde i fattigdom och hemlöshet. Efter att ha tagit examen från Lunds universitet i Sverige blev hon behandlare vid ett 12-stegsbehandlingshem i Thailand, innan hon blev behandlingschef och föreståndare på ett svenskt behandlingshem. i Thailand, innan hon blev Programchef och Direktör på ett svenskt rehabiliteringscenter. Emma arbetade därefter som Affärsområdeschef och Coach i ett svenskt företag innan hon anslöt sig till Stockholms beroendeklinik (Castle Craig Sweden) som Senior Terapeut och Administratör. Hon brinner för tolvstegsmetoden och att hjälpa patienter att uppnå en ny livsstil i återhämtning.
Emma har en kandidatexamen i socialt arbete från Lunds universitet och en socialarbetarexamen från samma institution. Hon är också en certifierad specialist inom återfallsprevention från Terence Gorski – CENAPS Corporation i USA, och har genomfört Co-Active Fundamentals Coaching vid Co-Active Training Institute Online. Emma mottog en A-CRA Practitioner-kvalifikation via Anna Sjöström.


Lasse arbetar hos oss som alkohol och drogterapeut sedan mars -23. Han har egen erfarenhet av beroende och har arbetat med beroende, familjeproblematik samt psykisk ohälsa sedan slutet av nittiotalet. Han har tidigare arbetat som VD och arbetande styrelseordförande i 20 år i olika branscher. Precis som Thomas brinner han för bilar, dock ligger han efter i antal. Han gillar att träna och har tidigare varit aktiv i fotboll och hockey. Att skapa tillitsfulla öppna relationer är en viktig del i Lasses sätt att arbeta för ett meningsfullt liv utan alkohol, droger/spel.
Utbildning: Göteborgs psykoterapi institut, steg 1 med inriktning på beroende, Gestaltakademin inriktning organisation, basutbildningar inom KBT, anknytningsteori, ACRA, systemteori samt trauma.
Det bästa med Stockholms beroendeklinik: att få vara med och skapa en bra behandling för människor som vill förändra sina liv är djupt meningsfullt.


Emma Forshed är auktoriserad socionom och legitimerad psykoterapeut med inriktning KBT (Kognitiv Beteendeterapi). Hon har gått från att primärt arbeta med socialt arbete, till att mer och mer rikta in sig på behandlingsarbete och nu psykoterapi. En stor del av sitt arbetsliv har hon ägnat åt att bedriva samtalsbehandling med inriktning beroendeproblematik (alkohol, narkotika och spel om pengar). Även många anhöriga har kommit till henne i samtal kring de svårigheter som de lever i. Nu arbetar Emma psykoterapeutiskt och möter personer med olika tillstånd, såsom beroende, trauma, stress, ångest, svårigheter att reglera känslor o.s.v. I och med att hon både har kompetens inom beroende samt att behandla andra tillstånd, har hon specialiserat sig på att möta personer med samsjuklighet. Hon är van att behandla de som samtidigt lider av psykisk ohälsa och beroende.
Emmas utbildningar i urval: magisterexamen i socialt arbete, systemisk familjeterapi, grundläggande psykoterapeututbildning, psykoterapeutprogrammet med inriktning KBT (som ledde fram till psykoterapeutexamen).
Kurser i urval: beroendebehandlingen CRA (Community Reinforcement Approach), anhörigbehandlingen CRAFT, spelmissbruksbehandling, HAP (Haschavvänjningsprogrammet), Trauma ur ett kroppsligt perspektiv.


Peter varierar sitt boende mellan Stockholm, Klövsjö och Storuman och tar därför emot våra digitala patienter/klienter via zoom. Han har själv ett eget beroende bakom sig och brukar säga att han kan beroendesjukdomen både teoretiskt och i praktiken. Han har därmed en stor förmåga att förstå var klienten befinner sig och klienterna har lätt att förstå vad han säger. Peter är från början grafisk formgivare och musiker och jobbade under många år inom kultursektorn. Förutom att jobba inom beroendevården ägnar sig Peter åt skrivande, täljande, musik och åt hundar. Peter har erfarenheter av att ha jobbat på olika behandlingshem och öppenvårdsverksamheter.
Utbildad inom: Alkohol och drogterapeut 12-steg med KBT-inriktning vid Tollare Folkhögskola, Certifierad Mindfulnessinstruktör (Mindfulnesscenter och Mindfulnessgruppen), Certifierad Sorgbearbetare, Diplomerad Terapihundsförare, Motiverande Samtal (MI) och en grundkurs i KBT (KBTarna) plus en del andra kurser. Dessutom ägnar han sig åt att utbilda i HBTQ-kunskap.
Vad är det bästa med Stockholms beroendeklinik?
Trevlig och proffsiga arbetskamrater och en öppenhet för nytänkande.


Björn är född i Danmark där han även växte upp och som 16-åring flyttade han till Sverige. Björn är i grunden ingenjör och utbildad vid Linköpings Tekniska Högskola. Efter examensarbetet inom telekomindustrin började Björn arbeta som systemutvecklare i ett par år. Björn jobbade därefter som projektledare inom flygindustrin och var i en period även tillförordnad IT-chef. Senare jobbade han även som IT konsult främst som projektledare men även affärskonsult på ledningsnivå, periodvis i USA. Björn upplevde en tung förlust då hans bror gick bort i ung ålder på grund av beroendesjukdomen och även hans föräldrar gick bort i samma sjukdom. Han utvecklade även själv ett beroende. Björn påbörjade sitt eget tillfrisknande och efter ett antal års nykterhet valde Björn att dedikera sitt liv och yrkesliv inom behandling av alkohol och substansberoende. Björn skolade om sig och har gått ett flertal utbildningar och har jobbat som behandlare samt även varit delaktig i att etablera ett Recovery Home i Spanien. Idag arbetar Björn inom Castle Health Group bland annat med Stockholms beroendeklinik såväl som på Catch Recovery i London. Han arbetar med olika arbetsuppgifter inom behandling, Marketing och Case Management. Han är passionerad av att hjälpa patienter att hitta ett nytt liv i tillfrisknandet.
Utbildning och kompetenser: Björn har en naturvetenskaplig gymnasieexamen samt en ingenjörsexamen från Linköpings Tekniska Högskola. Han är certifierad CCAR RCP Recovery Coach Professional. Björn är även CRA/A-CRA behandlare via ACRA Sverige och har genomfört flera utbildningar löpande bland MI (Motivational Interviewing), en behandlingsmetod som han har ett stort engagemang i.
Björn är medlem i IARCP (International Association of Recovery Coach Professionals) samt aktiv medlem i EARS (European Association of Recovery Specialists)
Vad är det bästa med Stockholms beroendeklinik? Att arbeta på Stockholms beroendeklinik är oerhört stimulerande. Tillsammans med duktiga kollegor får jag jobba brett med allt från marknad, behandling, till utveckling av behandlingsprogram. Mest stimulerande är det att se människor gå från ett missbruk in i ett tillfrisknande och att få följa med en bit på deras resa. Samt bevittna hur mycket de uppskattar livet utan alkohol och droger.


Daniel bor i Täby norr om Stockholm. Innan han började på Stockholms beroendeklinik arbetade han 8 år på Kungliga Tekniska Högskolan, med handledning av doktorander. Därefter arbetade han 18 år inom Rise AB med forskning och utveckling av cellulosa/nano. Efter att ha utbildat sig och läst in delarna i civilingenjörsprogrammet för att avsluta sin bana som Certifierad energi-optimerare på ett större fastighetsbolag, så kom insikten att Daniel ville arbeta med människor. Daniel blev rekryterad av ett större svenskt vård- och behandlingsbolag som Case Manager och som kundansvarig. Han har även varit delaktig som behandlare i eftervårdsgrupper.
Efter att ha fått tjänsten som kundansvarig Case Manager på Stockholms beroendeklink har Daniel ansvar för patienter, omvärldsbevakning och marknadsaktiviteter. Daniel har ett passionerat förhållande till dom 12 stegen och älskar att se människor tillfriskna från beroende och medberoende.
Kompetenser och utbildningar :
Daniel har ett flertal omnämnanden i doktors- och licentiatsavhandlingar vid Kungliga Tekniska Högskolan.
Han har startat upp grupper för tillfrisknande samt är utsedd till årets hjälte i Täby 2017.
Daniel går för närvarande en utbildning i det diagnostiska instrumentet ADDIS.
Vad är det bästa med Stockholms beroendeklinik?
Att vara inkluderad i tillfrisknandet från dag ett, till ett liv fyllt med tro hopp och mod.


Orsolya är vår psykiater. Hon har specialistkompetens inom beroende och har arbetet inom beroendevård i över 30 år. Orsolya har insikt om alla våra patienter och träffar personligen de patienter som är i behov av psykiatrisk vård.
Utbildad inom: Läkare och specialist inom psykiatri, disputerat inom opioidberoende.
Vad är det bästa med Stockholms beroendeklinik?
”Stockholms beroendeklinik erbjuder högkvalitativ och diskret vård för patienter med beroendeproblem.”
”För mig är det givande att arbeta med kunniga, intresserade och hängivna medarbetare.”
Förändra ditt liv idag
”*” anger obligatoriska fält