Behandling av missbruk och beroende

Behandlingsprogram drog alkohol missbruk

Flexibel, personlig, privat

Vi erbjuder evidensbaserad, individanpassad beroendebehandling som du kan anpassa efter ditt dagliga liv.
 • Vi är en privat, personlig beroendemottagning med korta väntetider.
 • Våra behandlingsprogram är individanpassade, konfidentiella och flexibla för att passa dina behov.
 • Behandling sker på plats hos oss på Östermalm i Stockholm eller online.
 • Du behöver ingen läkarremiss för att få hjälp av oss, du kan ringa oss idag för att påbörja terapi.

Vem behandlar vi?

Vi behandlar personer som kämpar med drogmissbruk, alkoholism, beteendeberoende som spelberoende samt andra beroenden. Vi behandlar även psykiska tillstånd som depression, ångest, stress, utbrändhet och ADHD.

Behandlingsprogram för beroende och psykisk hälsa

 1. Huvudprogram – 3 månader öppenvårdsprogram
 2. Individuella terapisessioner – Kognitiv beteendeterapi (KBT)
 3. Familjeterapi
 4. Behandlingshem & Rehab
 5. Eftervård
 6. Terapiplatser: Stockholm och Online

Huvudprogram – 3 månader öppenvårdsprogram

Detta program kombinerar individuella terapisessioner med gruppterapi under 3 månader. Träffas du i grupp med en terapeut tre gånger i veckan och har individuella terapisessioner med din terapeut. Gruppen är konfidentiell och innehåller max 8 personer.

Vårt tre månader långa behandlingsprogram för beroende är ett flexibelt dagsprogram som skapats för att behandlingen ska passa in i din vardag.

Kommer deltagarna att arbeta med tankar och känslor och få omfattande psykopedagogisk behandling för sitt missbruk.

I programmet ingår:

 • Bedömningar
 • Personlig behandlingsplan
 • Tre terapisessioner varje vecka:
  • 90 minuters psykopedagogiska föreläsningar och workshops
  • 2 timmar och 15 minuter av process och känslor i grupp
  • 90 minuters avstämningar varje vecka
  • Uppgifter att utföra hemma
 • Individuell session av psykoterapi varannan vecka. Ytterligare sessioner och coachning för tillfrisknande kan ordnas mot en extra kostnad.

Individuella terapisessioner

Boka 10 individuella terapisessioner med en specialiserad beroendeterapeut. Terapin inkluderar kognitiv beteendeterapi (KBT), 12-stegsterapi och annan evidensbaserad terapi efter behov. Tidpunkten för sessionerna är flexibel för att passa dina behov och detta är ett idealiskt upplägg för dem som söker ökad sekretess.

Familjeterapi

Familjemedlemmar till personer med beroende har ofta levt i ständig kris under många år och utvecklat psykisk ohälsa och medberoende. Långsiktigt tillfrisknande för någon som lider av missbruk är mer uppnåeligt med ett stödjande nätverk av familj och vänner. Vi erbjuder familjebehandling och stöd i en trygg miljö där du kan ställa frågor, diskutera utmaningar, lära dig kommunikationsstrategier och utforska intimitet, allt med ledning av en terapeut.

Behandlingshem & rehab

För många räcker det inte med öppenvård utan det krävs en mer intensiv vård. Våra internationellt ackrediterade behandlingshem kan erbjuda medicinsk avgiftning för droger, integrerad heldygnsvård samt ett 12-stegsprogram i vackra och fridfulla omgivningar. Integrerad heldygnsvård rekommenderas i minst 4 veckor.

Eftervård

Tillfrisknande är en långsiktig process som kräver olika nivåer av intensitet och insatser beroende på var du befinner dig på din resa. Integrerad heldygnsvård följs av ett eftervårdsprogram online med Stockholms beroendeklinik. Detta hjälper till att säkerställa att du återanpassar dig till ditt hemliv och minimerar risken för återfall. Läs mer om vår eftervård här.

Terapiplatser: Stockholm och online

Vi erbjuder terapisessioner med en terapeut på vår mottagning på Östermalm i Stockholm eller online från bekvämligheten av ditt hem. På så sätt kan vi erbjuda dig terapi oavsett var du befinner dig i Sverige.

Förlorat körkort/rattfylleriprogram

För att få tillbaka ditt körkort efter ett trafiknykterhetsbrott, narkotikabrott, LOB, beroendediagnos, tidigare missbruk eller en läkares anmälan kan det krävas att du lämnar blod- och urinprover. Ofta behöver du också lämna ett läkarintyg som visar att du uppfyller de medicinska krav gällande nykterhet, drogfrihet eller andra medicinska förhållanden. Oavsett om det gäller provtagning för alkohol eller narkotika kan vi hjälpa dig.

beroende tillfriskna

Sök hjälp idag

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot tillfrisknande.

Vår programmodell

Medkänsla, expertis inom evidensbaserade metoder och ett patientcentrerat förhållningssätt är kärnan i vår behandlingsmodell, med målet att hjälpa dig uppnå psykiskt välbefinnande och ett varaktigt tillfrisknande.

Hos oss i centrala Stockholm kan du få individanpassad vård med hjälp av några av Sveriges ledande experter på beroende. Vi erbjuder även behandling online, och på engelska.

Vårt mål är att förbereda människor för ett liv i total avhållsamhet från alkohol och droger samt ett livslångt tillfrisknande. Vårt specialiserade program är baserat på 12-stegsmodellen och kombinerar kognitiv beteendeterapi och andra terapier.

Vi vet att beroende är en komplex sjukdom och inte beror på bristande karaktär. Vi vet också att det är möjligt att tillfriskna från beroende och leva ett meningsfullt liv, oavsett om det gäller beroende av alkohol, droger, läkemedel eller spel. Många av oss har själva gjort den resan.

Beroenden relaterade till opioider, bensodiazepiner och allvarligt alkoholmissbruk kan kräva behandling på ett behandlingshem med heldygnsvård. Kan vi ordna en privat behandlingshem placering för dig eller en anhörig för att genomgå en medicinskt övervakad avgiftning under vård av kvalificerad medicinsk personal.

Ta steget och sök hjälp

Har du problem med beroende eller känner du någon som behöver hjälp? Kontakta oss idag för att få hjälp, vård och stöd.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.