Om våra behandlingar

Är det dags att söka hjälp?

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Stockholms beroendeklinik är en privat, personlig beroendemottagning. Vi ägs av, och är en del av Castle Health som har bedrivit framgångsrik beroendebehandling i mer än trettio år. Vi arbetar endast med evidensbaserade metoder och skräddarsyr vården för alla patienter. Hos oss i centrala Stockholm kan du och dina anhöriga får individanpassad vård med hjälp av några av Sveriges främsta experter. I vårt nätverk finns terapeuter och behandlingshem i både Sverige och utomlands. Vi erbjuder även behandling online och på engelska.

Vi vet att beroende är en komplex sjukdom och inte bristande karaktär. Vi vet också att det är möjligt att bli frisk från beroendet och leva ett gott liv, oavsett om det handlar om beroende av alkohol, droger, läkemedel, spel etc. Många av oss har gjort resan själv.

Forskning visar att en effektiv missbruksbehandling måste ta ett helhetsgrepp över patientens medicinska behov och inte bara behandla själva beroendet. Hos oss får varje patient en individuell vårdplan som skapas av ett team av läkare och terapeuter.

Grunden är 12-stegsbehandling men eftersom alla människor är unika skräddarsyr vi alltid våra behandlingsprogram. KBT är ofta en del av behandlingen.

Vårt mål är att förbereda människor för ett liv i total avhållsamhet från alkohol och droger och livslångt tillfrisknande.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Allt under ett tak

Ungefär 70 procent av alla som söker beroendevård har också minst en annan psykiatrisk diagnos, till exempel ångest, depression, ADHD. I Socialstyrelsens riktlinjer står det att patienter med samsjuklighet ska få integrerad vård; få all vård under samma tak. Men i verkligheten är det svårt att hitta sådan vård. Många patienter med samsjuklighet vittnar om hur de slussas mellan psykiatrin och beroendevården och mellan kommunen och landstinget.

Hos oss slipper du den uppdelningen. Vi har allting under samma tak. Både på vår mottagning i Stockholm och på våra behandlingshem har vi psykiatriker som arbetar tillsammans med våra terapeuter för att skapa individuella vårdplaner. Vi har lång erfarenhet av att behandla inte bara beroendesjukdom utan även samsjuklighet och har skapat ett behandlingsprogram som kombinerar våra gemensamma erfarenheter med modern hjärnforskning.

För vem passar vår behandling

Till oss kommer du som vill ha en unik behandling med hög grad av diskretion och sekretess. Vår öppenvårdsmottagning ligger på Östermalm, på en av Stockholms bäst belägna adresser.

Våra tjänster är lämpliga för dig som kämpar med missbruk, beteendeberoende och samtidigt förekommande psykiska tillstånd som depression, ångest och ADHD. Vi behandlar beroende av läkemedel, droger, läkemedel, spel mm.

Läs mer om våra behandlingar i Stockholm och online

För beroende relaterade till opiat-, bensodiazepin- och allvarligt alkoholmissbruk kan det krävas behandling på ett behandlingshem med heldygnsvård. Som en del av Castle Health-nätverket kan vi ordna en lämplig placering för dig eller en anhörig för att genomföra en medicinskt övervakad avgiftning under vård av kvalificerad medicinsk personal.

Läs mer om våra behandlingshem här

För dig som är anhörig

Ofta har anhöriga till personer med beroende levt i ständig kris under många år och utvecklat psykisk ohälsa och medberoende. För den som är beroende är långsiktigt tillfrisknande mer sannolikt när ett stödjande nätverk av familj och vänner finns tillgängligt. Vi erbjuder behandling och stöd där man i ett tryggt utrymme kan ställa frågor, diskutera utmaningar, få hjälp att sätta hälsosamma gränser och hitta vägar att må bättre oavsett vad som händer. Läs mer om anhörigstöd

För dig som arbetsgivare

Vi har gedigen erfarenhet av att stötta arbetsgivare med allt från förebyggande insatser och utbildningar till utredningar och behandling av olika typer beroende både via öppenvård och rehabilitering på behandlingshem. Vi behandlar alla typer av beroende oavsett det handlar om alkohol, droger, läkemedel, spel etc. Läs mer om vad vi kan stötta dig med som arbetsgivare.

Utbildning

På Stockholms beroendeklinik erbjuder vi ett flertal utbildningar utifrån önskemål och behov. Dessa riktar sig antingen till dig som är professionell och vill öka din kompetens inom ett valt område, för dig som arbetsgivare eller för dig som är patient och vill fördjupa dig i några av våra kompetenser.

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot tillfrisknande

Ta nästa steg idag

Våra kärnvärden medkänsla, empati och omsorg. Vi kommer att finnas där för dig varje steg på vägen. Många av oss har gjort resan själva.

Skicka in formuläret nedan så kommer vårt team återkomma till dig för att du ska komma vidare på vägen till tillfrisknande. Din integritet är av yttersta vikt för oss.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.