Missbruk på arbetsplatsen

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

I Sverige har arbetsgivaren, enligt arbetsmiljölagen, ett omfattande ansvar att förebygga och åtgärda psykisk ohälsa på arbetsplatsen. I detta ansvar ingår också ansvaret för beroendeproblem. På Stockholms beroendeklinik finns kompetensen att hjälpa arbetsgivare med allt från chefsstöd, utbildningar och förebyggande insatser till öppenvård och rehabilitering på behandlingshem. 

Om en anställd utvecklar alkoholproblem, drogproblem eller spelproblem så har arbetsgivaren ansvar för rehabilitering och personen får inte avskedas. Det finns inget krav på att arbetsgivaren ska bekosta behandlingen men många arbetsgivare väljer ändå att göra det för att få kontroll över rehabiliteringsprocessen. 

På Stockholms beroendeklinik har vi gedigen erfarenhet av att stötta arbetsgivare i missbuksärenden och genomföra utredningar och behandling av anställda. Vi samarbetar också med flera av landets största organisationer inom företagshälsovård. 

Abstinens och avgiftning

Börja ditt tillfrisknande med alkoholavgiftning hos oss. Säker, stödjande vård. Få hjälp idag!

Privat läkarmottagning 

Det som skiljer oss från andra behandlingsorganisationer är att vi är en privat läkarmottagning som bedriver behandling som står på medicinsk grund. Vi har en egen psykiatriker och kan behandla även andra psykiska och fysiska hälsoproblem som depression, ångest och stressrelaterade diagnoser. Vi är också en del av en större organisation med bas i Storbritannien , Castle Health, och har därför tillgång till en bred kunskapsbas och ett omfattande nätverk som kan erbjuda behandling i flera olika länder. 

Hos oss behöver arbetsgivaren inte teckna samarbetsavtal eller bli medlem. Vi skräddarsyr istället varje insats och ni betalar bara för de tjänster som ni behöver.

Vi kan hjälpa er organisation med policys och handlingsplaner samt förebyggande utbildningsinsatser.  

Utredning och provtagning 

Vi inleder varje rehabiliteringsinsats med en gedigen utredning med hjälp av ADDIS och en läkarundersökning med provtagning. Därefter utformar vi, i samarbete med arbetsgivaren, ett unikt rehabiliteringsprogram. Vi genomför behandling och coachning av chefer både på vår mottagning i centrala Stockholm och via videolänk. Om det finns behov av medicinsk avgiftning och behandlingshem så remitterar vi till Castle Craig Hospital i Skottland och Smarmore Castle Private Clinic på Irland som tillhör samma företagsgrupp – Castle Health. #

Ladda ner broschyr

Ladda ner vår broschyr för att lära dig mer om våra omfattande tjänster. Påbörja din resa mot ett hälsosammare, lyckligare liv idag!

Arbetsplatsen – en friskfaktor

Vi ser arbetsplatsen som en friskfaktor och har flera behandlingsupplägg som går att kombinera med hel- eller deltidsarbete. Om patienten behöver förebyggande sjukskrivning så kan vi hjälp till med det. 

På Stockholms beroendeklinik vet vi att patienter som har stöd från sin arbetsgivare har mycket goda chanser att tillfriskna. Ta kontakt med oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa er. 

Förändra ditt liv idag

*” anger obligatoriska fält

Fullständiga namn*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.