Beroende på arbetsplatsen

Vi har gedigen erfarenhet av att stötta arbetsgivare med allt från förebyggande insatser, riktlinjer och utbildningar till utredningar och behandling av olika typer av beroenden, både via öppenvård och rehabilitering på behandlingshem. Vi behandlar alla typer av beroenden oavsett om det handlar om alkohol, droger, läkemedel, spel etc. Hos oss behöver du som arbetsgivare inte teckna samarbetsavtal eller bli medlem. Vi skräddarsyr varje insats och ni betalar bara för de tjänster ni behöver. Välkommen att ta kontakt för mer information. 

Chefsstöd vid beroendeproblematik

Här får du konkreta verktyg, råd och guidning i hur du bäst kan ta upp problemet med din medarbetare och uppmuntra till behandling, samt möjlighet till utredning för att se huruvida ett beroende kan konstateras eller ej. Vi kan även delta vid det första samtalet. Stödet till dig som arbetsgivare innefattar minst tre samtal, utifrån behov och önskemål.

Utredning och bedömning

Som arbetsgivare har du utredningsansvar vid misstanke eller signaler om psykisk ohälsa eller beroendeproblematik. Vi kan göra evidensbaserade bedömningar och diagnosticering med hjälp av vår egen läkare.

Provtagning vid misstanke om beroende

Provtagningen och dess utformning bestäms i samråd med psykiater och terapeut. Frekvensen, vilka prover som ska tas samt användningen för dessa utformas enligt klientens önskemål och utförs endast i kombination med behandling på Stockholms beroendeklinik.

Utbildning och workshops

Vi erbjuder ett flertal utbildningar utifrån önskemål och behov. Dessa riktar sig antingen till dig som är professionell och vill öka din kompetens inom ett valt område, för dig som arbetsgivare eller för dig som är patient och vill fördjupa dig i några av våra kompetenser.

Arbetsgivarens ansvar

I Sverige har arbetsgivaren, enligt arbetsmiljölagen, ett omfattande ansvar att förebygga och åtgärda psykisk ohälsa på arbetsplatsen. I detta ansvar ingår också ansvaret för beroendeproblem.

Om en anställd utvecklar alkoholproblem, drogproblem eller spelproblem så har arbetsgivaren ansvar för rehabilitering och personen får inte avskedas. Det finns inget krav på att arbetsgivaren ska bekosta behandlingen men många arbetsgivare väljer ändå att göra det för att få kontroll över rehabiliteringsprocessen.

Arbetsplatsen – en friskfaktor

Vi ser arbetsplatsen som en friskfaktor och har flera behandlingsupplägg som går att kombinera med hel- eller deltidsarbete. Om patienten behöver förebyggande sjukskrivning så kan vi hjälpa till med det.

På Stockholms beroendeklinik vet vi att patienter som har stöd från sin arbetsgivare har mycket goda chanser att tillfriskna. Ta kontakt med oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa er.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.