Inskrivning på våra behandlingshem

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Att skriva in sig på behandlingshem

Vi kan vi erbjuda en sluten vårdkedja med medicinsk avgiftning, öppen- och slutenvård samt psykiatrisk vård under ett och samma tak. Vår slutenvårdsbehandling sker på något av våra två behandlingshem som finns på Irland och i Skottland. Om du ska få slutenvårdsbehandling så inleds inskrivningsprocessen på Stockholms beroendeklinik.

I Skottland ligger Castle Craig Hospital där vi under trettio år bedrivit integrerad beroendevård. Här finns ett fyrtiotal platser i vår grundbehandling och ytterligare lika många i vår förlängda vård. På Smarmore Castle Private Clinic finns ett tjugotal platser. På båda våra sjukhus kan du få medicinsk avgiftning, psykiatrisk vård och beroendeterapi under ett och samma tak. Vi kan också behandla de medicinska problem som ofta blir en konsekvent av ett långvarigt missbruk. På båda våra sjukhus har vi ett brett utbud av terapiformer.

Inskrivning från Sverige

Om du är i behov av avgiftning och behandling på något av våra sjukhus så inleds processen hos oss på Stockholms beroendeklinik. Vi strävar efter att göra det så enkelt som möjligt för dig att bli inskriven. Du kan själv ta kontakta med oss men du kan också få remiss för behandling av din husläkare eller behandlande läkare. Vi har oftast ingen väntetid utan du kan få en plats inom en vecka från första samtalet.

Medicinsk information

Eftersom våra behandlingshem också är sjukhus så är det våra läkare som gör en bedömning om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Det första steget i inskrivningsprocessen är därför att någon av våra terapeuter träffar dig och gör en första bedömning av ditt tillstånd och en sammanfattning av din medicinska historia. Den här beskrivningen skickas sedan till våra läkare på Irland eller Skottland och de godkänner sedan dig som patient. När detta är klart kan vi börja planera för själva inskrivningen och upprätta en individuell vårdplan.

Under inskrivningsprocessen kommer vi att inhämta relevant medicinsk information från din läkare.

Upptäck Hur Vi Kan Hjälpa Dig

Återhämtning Är Möjlig, Kontakta Oss Idag

Finansieringen av behandlingen

Det finns fler olika sätt att finansiera vården på våra sjukhus

Privat finansiering

Det enklaste sättet att finansiera behandlingen på Castle Craig och Smarmore är att betala privat. Det är också den vanligaste metoden. Information om kostnader och betalningsmetoder får du av oss på Stockholms beroendeklinik.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har en privat sjukvårdsförsäkring rekommenderar vi att du undersöker om ditt försäkringsbolag kan finansiera eller delfinansiera vården. Den exakta nivån på finansieringen beror hur försäkringsavtalet är utformat.

Finansiering via arbetsgivaren

Som svensk arbetstagare har du ett starkt lagligt skydd och din arbetsgivare är skyldig att hjälpa dig med din rehabilitering. I vissa fall kan din arbetsgivare vara villig att finansiera eller hjälpa till med betalningen av vården på våra sjukhus. Om du är egen företagare så är kostnaden för denna typ av rehabilitering avdragsgill.

Annan nyttig information

Vi tar emot patienter från hela världen på våra sjukhus och all behandling sker på engelska. Goda kunskaper i engelska är därför ett krav för inskrivning på våra sjukhus.

Om du vill veta mer om vad det skulle innebära att genomgå något av våra slutenvårdsprogram så kan vi arrangera en telefonkonferens med en terapeut på sjukhuset. Du är också välkommen att göra ett studiebesök innan du bestämmer dig (gäller ej under pandemier p.g.a karantänsregler).

Inskrivningstider

Inskrivning sker vanligen måndag-torsdag mellan 09:00 och 15:00. Om du inte kan hitta ett lämpligt flyg som anländer vid lunch så rekommenderar vi att du anländer dagen innan och övernattar på ett hotell. Vi tar i normala fall inte emot nya patienter på helgerna, men inskrivningsprocessen kan påbörjas på en lördag eller söndag.

Inskrivningsdagen

När du fått godkänt från vår läkare blir du kontaktat av sjukhusets inskrivningspersonal som hjälper dig att planera din resa och ankomst. De flesta patienter flyger till Edinburgh eller Dublin och vi hämtar dig vid flygplatsen när du anländer, eller på ditt hotell. Vi ser gärna att du reser tillsammans med en anhörig som kan vara med under inskrivningen den första dagen. När du anländer till sjukhuset kommer du att välkomnas av vår personal och genomgå en kortare medicinsk och psykiatrisk undersökning. Personalen kommer att gå igenom ditt bagage för att säkerställa att det inte kommer in alkohol och droger. Du får lämna ifrån dig mobiltelefon och dator som låses in tillsammans med dina andra värdesaker. Sedan blir du visad till ditt rum och får tid att packa upp och installera dig. Oftast får du också träffa din ansvarige terapeut under den första dagen.

Öppettider

Måndag-fredag 9.00-17.00

Besöksadress: Eriksbergsgatan 12, 114 30 Stockholm

E-post: info@beroendekliniken.se

Telefon: 08-124 00 284

Utskrivning

I samband med du skrivs ut från Castle Craig och Smarmore skickar vi en remiss tillbaka till din ansvarige läkare eller behandlande terapeut och till Stockholms beroendeklinik där du, i de flesta fall, kommer att genomföra din förlängda behandling. Under den sista tiden på sjukhuset kommer du och din terapeut att skapa en utförlig eftervårdsplan tillsammans.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.