Inskrivning på våra behandlingshem

Behandlingshem av missbruk och beroende

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot tillfrisknande.

Att skriva in sig på behandlingshem

Vi kan vi erbjuda en sluten vårdkedja med medicinsk avgiftning, öppen- och slutenvård samt psykiatrisk vård under ett och samma tak. Vår slutenvårdsbehandling sker på något av våra två behandlingshem som finns. Om du ska få slutenvårdsbehandling så inleds inskrivningsprocessen på Stockholms beroendeklinik.

På båda våra behandlingshem kan du få medicinsk avgiftning, psykiatrisk vård och beroendeterapi under ett och samma tak. Vi kan också behandla de medicinska problem som ofta blir en konsekvent av ett långvarigt missbruk. På båda våra sjukhus har vi ett brett utbud av terapiformer.

Inskrivning från Sverige

Om du är i behov av avgiftning och behandling på något av våra sjukhus så inleds processen hos oss på Stockholms beroendeklinik. Vi strävar efter att göra det så enkelt som möjligt för dig att bli inskriven. Du kan själv ta kontakta med oss men du kan också få remiss för behandling av din husläkare eller behandlande läkare. Vi har oftast ingen väntetid utan du kan få en plats inom en vecka från första samtalet.

Medicinsk information

Eftersom våra behandlingshem också är sjukhus så är det våra läkare som gör en bedömning om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Det första steget i inskrivningsprocessen är därför att någon av våra terapeuter träffar dig och gör en första bedömning av ditt tillstånd och en sammanfattning av din medicinska historia. Den här beskrivningen skickas sedan till våra läkare på Irland eller Skottland och de godkänner sedan dig som patient. När detta är klart kan vi börja planera för själva inskrivningen och upprätta en individuell vårdplan.

Under inskrivningsprocessen kommer vi att inhämta relevant medicinsk information från din läkare.

Upptäck Hur Vi Kan Hjälpa Dig

Återhämtning Är Möjlig, Kontakta Oss Idag

Finansieringen av behandlingen

Det finns fler olika sätt att finansiera vården på våra sjukhus

Privat finansiering

Det enklaste sättet att finansiera behandlingen är att betala privat. Det är också den vanligaste metoden. Information om kostnader och betalningsmetoder får du av oss på Stockholms beroendeklinik.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har en privat sjukvårdsförsäkring rekommenderar vi att du undersöker om ditt försäkringsbolag kan finansiera eller delfinansiera vården. Den exakta nivån på finansieringen beror hur försäkringsavtalet är utformat.

Finansiering via arbetsgivaren

Som svensk arbetstagare har du ett starkt lagligt skydd och din arbetsgivare är skyldig att hjälpa dig med din rehabilitering. I vissa fall kan din arbetsgivare vara villig att finansiera eller hjälpa till med betalningen av vården på våra sjukhus. Om du är egen företagare så är kostnaden för denna typ av rehabilitering avdragsgill.

Inskrivningsdagen

När du anländer till sjukhuset kommer du att välkomnas av vår personal och genomgå en kortare medicinsk och psykiatrisk undersökning.

Öppettider

Måndag-fredag 9.00-17.00

Besöksadress: Eriksbergsgatan 12, 114 30 Stockholm

Utskrivning

I samband med du skrivs ut från våra behandlingshem skickar vi en remiss tillbaka till din ansvarige läkare eller behandlande terapeut och till Stockholms beroendeklinik där du, i de flesta fall, kommer att genomföra din förlängda behandling. Under den sista tiden på sjukhuset kommer du och din terapeut att skapa en utförlig eftervårdsplan tillsammans.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.