Behandling för alkoholberoende

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Behandling av alkoholberoende i stockholm

Stockholms beroendeklinik är en öppenvårdsklinik i centrala Stockholm. Som en del av nätverket Castle Health erbjuder vi behandling och eftervård till patienter från hela Sverige. Alla våra behandlingsprogram inkl. eftervården är öppna för patienter som genomgått behandling hos andra vårdgivare.

På vår klinik genomför vi regelbundet föreläsningar, gruppterapi och enskilda samtal. Vi är specialiserade på samsjuklighet och har en egen psykiatriker. Vår tanke är att all vård ska finnas under samma tak. Istället för att du som patient ska behöva röra dig mellan olika vårdgivare så ska vården komma till dig.

Alla våra patienter får ett skräddarsytt behandlingsprogram. Vi förstår att alla patienter har unika behov och därför gör vi en omfattande utredning då du inleder din behandling hos oss.

Om utredningen visar att du behöver hjälp hos en annan vårdgivare så hjälper vi dig att skriva en remiss dit. Vi tar också på oss utredningsuppdrag åt företagshälsovårder, arbetsgivare och andra vårdgivare.

 Medicinsk avgiftning

Vissa av våra patienter behöver inleda sin behandling med medicinsk avgiftning från alkohol. Har man druckit väldigt länge eller i stora mängder så kan det vara livsfarligt att plötsligt sluta.

På Stockholms beroendeklinik rekommenderar vi vanligtvis patienter som behöver medicinsk avgiftning inleder sin behandling i slutenvård. Vår klinik har i nuläget inte möjlighet att genomföra medicinsk avgiftning eftersom det kräver medicinsk personal dygnet runt. Därför hänvisar vi i första hand till våra systerkliniker Castle Craig Hospital i Skottland och Smarmore Castle Private Clinic på Irland. Om du hellre vill göra din avgiftning i Sverige remitterar vi dig till någon av våra svenska samarbetspartners.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Öppenvård för alkoholism

Om du inte behöver medicinsk avgiftning så kan du direkt inleda en öppenvårdsbehandling hos oss. Vi har oftast inga väntetider.

Våra öppenvårdsprogram skräddarsys efter patientens behov men innehåller oftast både enskild terapi och gruppterapi.

På Stockholms beroendeklinik använder vi oss av flera evidensbaserade metoder som till exempel CRA, KBT och 12-stegsbehandling.

Slutenvård för alkoholberoende

Om du behöver slutenvård så är vårt förstahandsval någon av våra systerkliniker Castle Craig i Skottland och Smarmore Castle på Ireland. Men om du hellre vill komma till ett svenskt behandlingshem så kan vi hjälpa dig med rekommendationer och remisser.

Eftervård

På Stockholms beroendeklinik anser vi att eftervården är av lika stor betydelse som den inledande vården och vi har därför byggt upp ett unikt och intensivt eftervårdsprogram som är öppet även för patienter som genomgått sin behandling hos en annan vårdgivare. Om du är patient hos oss så ingår detta program alltid i priset för din behandling.

Kontakta Stockholms beroendeklinik om du vil veta mer om våra behandlingsprogram för alkoholberoende.

Om du känner att du har ett problem eller oroar dig för en närstående, tveka inte att kontakta oss.

Du når vårt kontor på +46 763 27 75 85 från 7:00 till 23:00 alla dagar i veckan. Du kan även kontakta oss via e-post som du skickar till: info@castlecraig.se.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.