Kostnad

Stockholms beroendeklinik

Att välja att få behandling för ditt beroende är ett av de viktigaste besluten du kommer att ta i ditt liv.

Kostnad och innehåll vid privat behandling

Det finns många fördelar med att välja privatfinansierad beroendebehandling. Du får oftast hjälp snabbt och behandlingen kan anpassas för dig som individ. Vanligtvis finns även stöd för familj och anhöriga. Att söka hjälp via det offentliga systemet kan ta tid, ofta är det långa väntetider för behandling, du har ingen möjlighet att vara anonym och din möjlighet att välja metod och leverantör är väldigt begränsad.

Specialisering och kvalitet

Beroendesjukdom är ett komplext tillstånd som ofta kräver specialiserad vård. Forskning visar att de bästa resultaten uppnås inom integrerad beroendevård där du som patient får tillgång till medicinsk, psykiatrisk och terapeutisk vård hos samma vårdgivare. Stockholms beroendeklinik erbjuder allt ifrån enkla, standardiserade öppenvårdsprogram som endast fokuserar på alkohol- och drogberoendet till skräddarsydda individuella behandlingar i Stockholm och vård på behandlingshem för patienter med mer komplexa behov.

Vad kan jag förvänta mig av privat vård?

I Sverige måste alla organisationer som bedriver privat beroendevård ha ett tillstånd från Socialstyrelsen som också genomför kvalitetskontroller. På de allra flesta svenska behandlingshem blandas privata patienter och patienter från socialtjänsten och/eller kriminalvården. Behandlingen fokuserar på sjukdomens psykosociala del och den vanligaste behandlingsmetoden är 12-stegsprogram i grupp. Väldigt få behandlingshem har medicinsk avgiftning eller medicinsk personal på plats dygnet runt.

Den offentliga vården, liksom den privatfinansierade vården, är uppdelad i slutenvård och öppenvård i den privata finns ett större utbud att välja från. Både inom slutenvård och öppenvård bör du förvänta dig att få en egen personlig vårdplan, ett team med behandlingspersonal, specialiserade terapier och eftervård.

Vård i Sverige eller utomlands

Om du, eller din arbetsgivare, betalar privat för din vård kan du välja om du vill göra din behandling i Sverige eller utomlands och i vilken form. Bor du i en storstad har du sannolikt tillgång till ett större urval av tjänster och specialiserad behandling.

Väljer du att resa utomlands för att söka vård kommer du att mötas av en annorlunda behandlingstradition. De flesta behandlingshem är integrerade och har medicinsk, psykiatrisk och terapeutisk behandling under ett och samma tak. Man har också ett mer holistiskt perspektiv och jobbar med alternativa metoder, kost och motion.

Om du väljer att åka utomlands på behandling är det viktigt att du har en färdig plan för din eftervård när du kommer tillbaka.

Hos oss får du integrerad, evidensbaserad vård

Stockholms beroendeklinik erbjuder en fullständig vårdkedja vilket innebär att ett behandlingsprogram hos oss kan innefatta både slutenvård på behandlingshem med medicinsk avgiftning och ett individuellt anpassat öppenvårdsprogram när du kommer tillbaka till Sverige. Vi tar även emot patienter med samsjuklighet, som t ex ångest, depression, ADHD. Vi har i vårt dagliga team en egen psykiatriker med inriktning beroende.

Välkommen att höra av dig för mer information om våra behandlingsupplägg och kostnader. Vi träffar gärna dig och dina anhöriga för ett kostnadsfritt informationsmöte.

Kontakta oss idag

Vi erbjuder effektiv behandling av beroende av alkohol, droger och spel.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.