Privat beroendebehandling i Örebro

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Tips för dig som söker hjälp i Örebro

För dig som bor i Örebro och har en beroendeproblematik kan vi på Stockholms beroendeklinik erbjuda webbaserad öppenvårdsbehandling. Du kan också välja att åka till våra behandlingshem Castle Craig i Skottland och Smarmore Castle på Irland. I behandlingspriset ingår sedan tre månaders förlängd behandling via webben.

Örebro kommuns beroendevård erbjuder stöd för dig som är beroende eller anhörig till någon med skadligt bruk. Det finns även flera frivilligorganisationer som erbjuder behandling och stöd för olika beroendesjukdomar.

Om du har utvecklat ett beroende så kan du vända dig till socialkontoret. Då får du träffa en socialsekreterare som utreder dina behov för att ta reda på vilka insatser som passar dig bäst. Socialkontoret kan även erbjuda olika stödinsatser för anhöriga.

Behöver du boendestöd finns det flera olika former av boenden och behandlingshem som du söker via kommunen. För att få en plats måste du först få ett beslut om bistånd från socialtjänsten.

Det går även att kontakta Behandlingsgruppen vuxna som kan ge dig råd och stöd vid skadligt bruk av alkohol, droger eller spelberoende. Behandling som är enskild eller i grupp och stöd för anhöriga finns också att få. Hjälpen är kostnadsfri, anonym och man bokar ett möte genom att ringa till mottagningen.

Vill du hellre få hjälp genom hälso- och sjukvården, så söker du hjälp på vårdcentralen eller hos din läkare. Då kan du få behandling på plats eller få en remiss till mer specialiserad vård om läkaren anser att det behövs. På vårdcentralen kan du även göra hälsokontroller som kan vara ett viktigt första steg för att få en bild av hur beroendet har påverkat dig.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Stödgruppen erbjuder öppenvård för myndiga personer som har ett beroende av alkohol och narkotika. Stödgruppens målgrupp är personer som inte är redo att delta i strukturerad behandling. De erbjuder istället psykosocialt stöd genom motiverande samtal. För att få vara med i Stödgruppen krävs det bistånd från socialtjänsten.

Beroendecentrums vårdavdelning på Universitetssjukhuset vårdar personer med alkohol- och drogproblem som också har psykisk ohälsa. Det går att komma dit akut för alkoholavgiftning eller abstinensbehandling efter besök på psykiatrins akutmottagning. Det går även få behandling där genom planerad inläggning via socialtjänsten.

Kajsamottagningen på Universitetssjukhuset är till för kvinnor som är över 25 år och som har ett skadligt bruk av läkemedel eller alkohol. Mottagningen arbetar utifrån kvinnors särskilda behov och har ett behandlingsprogram som är utformat för kvinnor. Besöken är anonyma och kostnadsfria.

Anonyma Alkoholister och Anonyma Narkomaner håller regelbundna möten i Örebro och är öppna för alla som vill ha kamratstöd för att upprätthålla sin nykterhet. Mötena kan vara öppna eller slutna och man behöver inte vara medlem eller registrera sig för att få vara med.

Gemenskap för personer i utanförskap, frukost, dusch och tvätt erbjuds av Porten som drivs av Örebros Stadsmission. Det är en öppen dagverksamhet för människor som lever i utanförskap, är hemlösa eller har ett aktivt skadligt bruk av alkohol eller droger.

Vill du ha behandling via webben så är du välkommen att kontakta oss på Stockholms beroendeklinik. Vår mottagning finns i centrala Stockholm, men vi kan även erbjuda öppenvård genom videosamtal. Dessutom kan vi skicka remiss till andra behandlingsmottagningar om vi ser att det behövs för att du ska få den bästa behandlingen. Kontakta oss på telefon: 08-124 00 284 eller maila oss på info@beroendekliniken.se.

Öppettider

Måndag-fredag 9.00-17.00

Besöksadress: Eriksbergsgatan 12, 114 30 Stockholm

E-post: info@beroendekliniken.se

Telefon: 08-124 00 284

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.