Privat beroendebehandling i Göteborg

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Tips för dig som söker hjälp i Göteborg

För dig som bor i Göteborg kan vi på Stockholms beroendeklinik erbjuda webbaserad öppenvårdsbehandling. Du kan också välja att åka till våra behandlingshem Castle Craig i Skottland eller Smarmore Castle på Irland. I behandlingsupplägget ingår sedan tre månaders förlängd behandling via webben.

Online terapi, Göteborg

Stockholms beroendeklinik kan ta emot dig som bor i Göteborg via videolänk. I din terapi med Stockholms beroendekliniken blir du alltid bemött på ett professionellt sätt och med stor respekt. 

Du får gärna höra av dig till oss för att diskutera olika upplägg av behandlingar och vad som kan passa dig. Kontakta oss.

Terapi i Göteborg

Söker du hjälp på hemmaplan så kommer här en text som beskriver var du kan hitta hjälp.

Behandlingsgrupp för alkohol- och drogproblem

Göteborgs stad har behandlingsgrupper för vuxna med alkohol- och drogproblem i stadsdelarna centrum-väster, Hisingen och nordost. De erbjuder öppenvård på flera mottagningar som är utspridda över hela staden. Även anhöriga kan vända sig till behandlingsgrupperna för att få stöd. Du kan även kontakta socialkontoret i din stadsdel för att få stöd och hjälp.

Om du har alkoholproblem kan du kontakta Respons alkoholrådgivning. Respons håller i samtalsgrupper och anhöriggrupper. Respons behandlingsprogram hjälper personer med beroende att kartlägga risksituationer och hitta nya förhållningssätt och strategier.

Behandlingsgruppen för drogproblem är Göteborgs kommuns samtalsbehandling för vuxna med alkohol- och drogproblem. De erbjuder enskilda samtal, par- och familjesamtal, krissamtal och återfallsprevention i form av gruppsamtal. Behandlingsgruppen har inget remisskrav.

AA Grupper

Anonyma Narkomaner och Anonyma Alkoholister är ett alternativ för dig som vill få stöd av andra personer med samma problematik. Anonyma Narkomaner och Anonyma Alkoholister har regelbundna möten i alla olika stadsdelar.

Göteborgs kyrkliga stadsmission

Göteborgs kyrkliga stadsmission erbjuder öppen- och slutenvård i Västra Götalandsregionen. Stigbergskliniken behandlar personer med alkohol-, narkotika- och tablettberoende. Stigbergskliniken erbjuder också akut avgiftning och öppenvård efter vårdtiden. Inskrivningsprocessen är via Stigbergsklinikens mottagning, Nordhemskliniken på Sahlgrenska sjukhuset eller Psykiatriakuten. Socialtjänsten kan också skriva in patienter för konsultation. Patienter kan utan remiss söka sig direkt till Nordhemskliniken på drop-in eller genom att kontakta Stigbergskliniken.

Göteborgs kyrkliga stadsmissions öppenvårdsmottagning erbjuder stöd till ett drogfritt liv i form av samtalsterapi, läkemedelsbehandling, provtagning och nykterhetskontroll. Om man redan är registrerad på en annan öppenvårdsmottagning så krävs det en remiss, annars är det inga remisskrav.

Sjukhus

Personer med alkoholproblem utan psykiatrisk samsjuklighet kan behandlas akut eller planerat på Nordhemskliniken på Sahlgrenska sjukhuset. På Nordhemskliniken kan man få hjälp med medicinsk avgiftning.

På Sahlgrenska sjukhuset finns även Verksamhet beroende för personer med beroendesjukdomar utan psykiatrisk samsjuklighet. De har mottagningar och avdelningar med olika specialområden utspridda i Göteborgsområdet. Patienter kan söka vård genom egenremiss eller remiss från annan vårdgivare. Det är också möjligt att komma på ett drop-in besök för att snabbt få ett bedömningssamtal.

Privat terapi i Göteborg

Det finns även många privata vårdalternativ. Vi är specialister på Minnesotamodellen, KBT, enskilda samtal, gruppterapi, kost och motion. Valet behandlar många olika beroendesjukdomar och har även behandling för anhöriga.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.