Privat beroendebehandling i Helsingborg

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Tips för dig som söker hjälp i Helsingborg

Det finns många alternativ för dig som söker efter beroendebehandling i Helsingborg. Vi kan erbjuda dig öppenvård via webben från vår klinik i Stockholm. Du kan också välja att åka till våra behandlingshem Castle Craig i Skottland och Smarmore Castle på Irland. I behandlingspriset ingår därefter tre månaders förlängd behandling via webben.

Kommunen har flera mottagningar för personer som är beroende och för deras anhöriga. Det finns även flera frivilligorganisationer som erbjuder rådgivning och stöd.

Alkohol-, spel- och drogrådgivningen är en kommunal öppenvårdsmottagning för personer med beroende eller riskbruk och för deras anhöriga. Stödet sker i form av enskilda samtal. Det går bra att vara anonym. Rådgivningen kan ge vägledning om vilken behandling som kan passa och hur du kan gå vidare.

Socialtjänsten i Helsingborg kan hjälpa dig genom att göra en utredning och sedan erbjuda dig olika behandlingsprogram. Socialförvaltningen erbjuder följande insatser:

Kvinnobehandlingen som är en intensiv öppenvårdsbehandling för kvinnor över 20 år som har ett beroende. Fokus ligger på återfallsprevention med inslag av DBT-färdighetsträning, kunskap om beroendesjukdomen, social färdighetsträning, friskvård och enskilda samtal.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Livtaget är en behandling som riktar sig till personer som har någon form av substansberoende. Behandlingen bygger på Minnesotamodellen och det finns både öppenvård, boende med gruppterapi och dygnet runt-bemanning. Primärbehandlingen bedrivs under åtta veckor med daglig terapi och introduktion till självhjälpsgrupper.

Olsgården är ett behandlingshem för män över 20 år som har ett beroende av alkohol eller droger. Behandlingen har KBT-inriktning. Återfallsförebyggande arbete, social färdighetsträning, friskvård, enskilda samtal och KBT-grupper ingår i behandlingen.

Personer som har beroendeproblematik i kombination med psykisk ohälsa kan få remiss till en psykiatrisk mottagning. I södra Helsingborg erbjuds behandling på den specialiserade psykiatrimottagningen Wemind och i norra Helsingborg är behandlingen på Beroendevården.

För att få vägledning och en remiss till olika behandlingsprogram kan du också kontakta din vårdcentral och din läkare. Det kan finnas olika behandlingar att ta del av på vårdcentralen som till exempel KBT, samtalsterapi och medicinering.

Det går även att skicka en egen vårdbegäran till vissa mottagningar. Läs gärna mer om hur det fungerar med egenremisser här: Information till remittenter.

Frivilligorganisationer erbjuder mycket stöd till personer med beroendeproblematik och anhöriga. I Helsingborg finns det regelbundna möten med Anonyma Alkoholister och Anonyma Narkomaner. De erbjuder även stöd och möten för anhöriga. Självhjälpsgrupper för anhöriga till alkoholberoende arrangeras även av Al-Anon och Alateen.

Länkarna Helsingborg är en ideell förening som är som står fria från nykterhetsorganisationer, myndigheter, religiösa samfund och politiska organisationer. De arrangerar regelbundna självhjälpsmöten och erbjuder stöd till personer med beroendeproblematik. De håller även i regelbundna anhörigmöten.

Vill du få behandling på distans så erbjuder vi på Stockholms beroendeklinik öppenvård via videomöten. Behöver du vägledning för att hitta rätt behandling för dig så är vi alltid redo att hjälpa till. Vi kan även skicka remisser till andra mottagningar om vi anser att du behöver det. Hör gärna av dig till oss via telefon på 08-124 00 284 eller maila till info@beroendekliniken.se för att boka ett möte.

Våra öppettider är 9.00-18.00 måndag till fredag.

Eriksbergsgatan 12, 114 30 Stockholm

info@beroendekliniken.se

08-124 00 284

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.