Privat beroendebehandling i Linköping

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Tips för dig som söker hjälp i Linköping

Om du har en beroendesjukdom och bor i Linköping så finns det många olika vägar till hjälp. Vi kan erbjuda dig webbaserad öppenvårdsbehandling. Du kan också välja att åka till våra behandlingshem Castle Craig i Skottland och Smarmore Castle på Irland. I behandlingspriset ingår sedan tre månaders förlängd behandling via webben.

Söker du hjälp på hemmaplan så kommer här en text som beskriver var du kan hitta hjälp.

Kommunen och landstinget har flera olika mottagningar för dig som behöver hjälp. Det finns även ideella organisationer som kan hjälpa dig att hantera ditt beroende och få stöd. Vill du hellre ha hjälp på distans så får du gärna kontakta oss på Stockholms beroendeklinik.

Råd & Stöd mottagningen är en kommunal utförare som erbjuder stöd till personer i Linköpings kommun. För personer med beroendeproblematik kan stödet bestå av rådgivning, behandling eller boende. Råd & Stöd mottagningen erbjuder telefonrådgivning, information om andra stödresurser i kommunen och de kan hänvisa dig till en mottagning som passar dina behovö

Beroendemottagningen i Linköping drivs av Råd & Stöd och Region Östergötland. Mottagningen erbjuder rådgivning och behandling för personer eller anhöriga till personer som är beroende av narkotika, alkohol, läkemedel eller spel. Genom att kontakta Beroendemottagningen kan du få behandling både i form av enskilda samtal och i grupp. Det går även att få en medicinsk och psykologisk bedömning.

Förstärkt öppenvård är en del av Beroendemottagningen och riktar sig till personer som vill ha intensiv behandling under dagtid. Under sex veckor deltar du i intensiv gruppbehandling. Behandlingen består av en kombination av CRA och 12-stegsprogrammet och är ett alternativ till placering på behandlingshem. Det finns även stöd för anhöriga.

Solvändan är ett kommunalt behandlingshem som erbjuder behandling enligt 12-stegsmetoden. För att bo på Solvändan krävs det ett biståndsbeslut från Social- och omsorgsförvaltningen. Du kan också delta i behandlingen endast på dagtid. Solvvändan erbjuder också individuellt anpassad återfallsbehandling och fortsatt stöd efter utskrivning.

Personer som har samsjuklighet i form av beroendeproblematik och psykossjukdomar eller psykisk ohälsa kan få hjälp på Landeryds ängar och Torparegatan. För att skrivas in där kontaktar man socialtjänsten eller Råd & Stöd.

Vuxenpsykiatriska– och beroendekliniken i Linköping har både öppenvård och dygnet runt-vård för personer som behöver psykiatrisk vård och beroendevård. På kliniken finns Tillnyktringsenheten som erbjuder medicinsk avgiftning.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Du kan även få stöd och behandling på vårdcentralen, av din läkare eller från företagsläkaren om du är anställd. Läkaren kan även skicka remisser till behandlingsprogram och annan beroendevård.

Linköpings Stadsmission hjälper personer som har svåra livsproblem där beroendeproblematik ofta ingår. Deras kontaktcentrum erbjuder gemenskap, mat, värme och dusch. Stadsmissionen erbjuder också flera öppna sociala verksamheter med motivationsinsatser för att leva ett nyktert liv. Linköpings Stadsmission driver även flera stödboenden för personer med beroendeproblematik.

För anhöriga finns den privata mottagningen Eleonoragruppen som erbjuder behandlingsgrupper för anhöriga till personer som har beroendeproblematik. Eleonoragruppen arbetar huvudsakligen med rådgivnings- och behandlingsarbete.

Stockholm beroendeklinik finns i centrala Stockholm men vi vänder oss till personer i hela Sverige. Kontakta oss gärna om du är intresserad av att få öppenvård på distans genom videomöten, eller om du vill ha en remiss till andra behandlingsprogram. Vi kan även hjälpa dig att hitta rätt behandling.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.