Privat Beroendebehandling i Luleå

Stockholms Beroendeklinik Öppenvård

Mottag personlig behandling utan att störa ditt dagliga liv med vårt öppenvårdsprogram

Tips för Dig Som Söker Hjälp i Luleå

Stockholms beroendeklinik kan erbjuda webbaserad öppenvårdsbehandling för dig som bor i Luleå. Du kan också välja att åka till våra behandlingshem Castle Craig i Skottland och Smarmore Castle på Irland. I behandlingspriset ingår sedan tre månaders förlängd behandling via webben.

Det kan vara svårt att veta var man ska vända sig för att få hjälp om man har utvecklat ett beroende eller om man är anhörig till någon som har beroendeproblematik. I Luleå finns flera vårdalternativ för dig som behöver hjälp, oavsett om det gäller ett beroende av alkohol, narkotika, läkemedel eller något annat.

Du kan alltid vända dig till din vårdcentral och din läkare som en första kontakt. Genom att förklara din problematik kan det läggas upp en vårdplan som passar dig. En del vårdcentraler kan hjälpa till med saker som motiverande behandling, medicin, samtalsbehandling och ta tester för att ta reda på om du har några fysiska besvär som måste behandlas. Vårdcentralen kan även skicka remisser om du behöver ytterligare eller mer specialiserad behandling.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Ett annat alternativ är att kontakta Råd och stöd-mottagningen (RoS) i Luleå kommun via telefon eller e-post. Mottagningen är kostnadsfri och vänder sig till alla som har beroendeproblematik eller ett riskbruk av alkohol, narkotika eller spel om pengar. RoS är även till för anhöriga som behöver stöd. Mottagningen har sekretess och för inga journaler. De ger råd och stöd utifrån beprövade metoder som bygger på aktuell forskning.

Om du behöver mer stöd än rådgivande samtal kan du kontakta Luleå kommuns socialtjänst. Efter att ha förklarat ditt problem får du en handläggare som utreder ditt vårdbehov och skickar dig vidare till lämpliga vårdinsatser. Socialtjänsten kan skicka dig vidare till sjukhus, behandlingshem eller regionala behandlingsprogram. Anhöriga kan också kontakta socialtjänsten för att få hjälp.

Beroendecentrum på Sunderby sjukhus erbjuder rådgivning och samtalsbehandling samt hjälp med tillnyktring och avgiftning. För att få vård på Sunderby sjukhus ska man i första hand vända sig till sin hälsocentral eller socialtjänst för att få en behandlingsplan. För akut avgiftning vänder du dig till närmaste vårdinrättning för en bedömning.

För dig som har ett spelberoende finns organisationen Spelberoendes riksförbund i Luleå. De arrangerar kvällsmöten där man kan få råd och stöd från andra med samma problematik. Om du är beroende av narkotika så kan du få kamratstöd genom Anonyma Narkomaner som arrangerar regelbundna möten i Luleå. Det hålls både slutna och öppna möten olika kvällar i veckan. Anonyma Alkoholister håller också regelbundna möten i Luleå. Alla är välkomna på mötena som hålls flera gånger i veckan. Det finns öppna möten, slutna möten och kvinnomöten.

Kontakta oss idag

Vi erbjuder effektiv behandling av beroende av alkohol, droger och spel.

Det är också möjligt att få hjälp på distans om du föredrar det. Du är alltid välkommen att kontakta oss på Stockholms beroendeklinik om du behöver hjälp med ditt eget beroende eller om du är anhörig till någon med beroendeproblematik. Våra erfarna terapeuter kan ge dig terapi och öppenvårdsbehandling på distans. Behöver du skickas vidare till en annan vård så kan vi skicka remisser åt dig. Vi kan även skicka dig vidare till behandling på ett av våra behandlingshem i Skottland och Irland. Kontakta oss på telefonnummer: 08-124 00 284 eller maila till info@beroendekliniken.se för att få råd, stöd och en första kontakt.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.