Privat beroendebehandling i Malmö

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Tips för dig som söker hjälp i Malmö

Om du bor i Malmö och kämpar med ett beroende så finns det hjälp att få. Det finns flera olika vägar till vård, oavsett vilken typ av skadligt bruk det gäller. Stockholms beroendeklinik erbjuder webbaserad öppenvårdsbehandling, oavsett var i landet du befinner dig. Du kan också välja att åka till våra behandlingshem Castle Craig i Skottland och Smarmore Castle på Irland. I behandlingspriset ingår sedan tre månaders förlängd behandling via webben.

Vi rekommenderar att du tar kontakt med socialtjänsten i Malmö, om du inte redan har gjort detta. Socialtjänsten har ett ansvar för behandling av beroende och socialnämnden ska aktivt sörja för att personer som har ett skadligt bruk får den hjälp och vård som de behöver. Kommuner och regioner har ett gemensamt ansvar för att ge stöd och behandling till personer med alkohol- och drogproblem.

Du kan också få hjälp på din vårdcentral. Din husläkare kan erbjuda enklare behandlingsmetoder som kan utföras på vårdcentralen och viss medicinsk behandling. Det brukar finnas möjlighet att träffa en psykolog eller kurator. Läkaren kan även ge remiss som gör att du får komma till en beroendemottagning om det skulle behövas.

Om din arbetsgivare erbjuder företagshälsovård så kan du få hjälp där. Hjälpen brukar se likadan ut som på vårdcentralen och det finnd möjlighet att få KBT, motivationshöjande behandling, läkemedel och remisser till en beroendemottagning eller ett behandlingshem.

I Malmö finns Vuxenpsykiatrimottagning beroende Malmö för personer som behöver psykiatrisk specialvård och samtidigt är beroende av alkohol och/eller narkotika. Personer som har allvarliga problem, med eller utan samtidig psykisk ohälsa, och där behovet inte har kunnat tillgodoses hos vårdcentralen eller kommunen erbjuds också behandling. En läkare kan skicka en remiss till beroendemottagningen, men du kan även skicka en egen vårdbegäran via mottagningens e-tjänst.

Öppenvårdshuset Gustav tar emot alla malmöbor över 18 år som behöver behandling av ett alkohol-, tablett-, narkotika-, eller spelberoende. Det går att få information, rådgivning, stödsamtal och behandling i grupp eller enskilt. Drop in-tider finns på vardagar och det går även att boka tider.

Malmö har även privata behandlingsorganisationer. Ett exempel är vår samarbetspartner Human Gardening som finns i World Trade Center. Deras erfarna beroendeterapeuter arbetar med små grupper med högst sex deltagare för att kunna ge ett personligt bemötande. Du skriver in dig genom att kontakta deras personal.

Frivilligorganisationer som Anonyma Narkomaner, Anonyma Alkoholister, Länkarna och Spelberoendes riksförbund finns alla i Malmö för dig som vill få stöd genom självhjälpsgrupper. Att träffa och samtala med andra som har liknande problem är för många en ovärderlig hjälp i tillfrisknandet. För anhöriga finns det också hjälp att få hos frivilligorganisationer som exempelvis Al-Anon.

Om du bor i Malmö och vill träffa en beroendeterapeut på distans så är du välkommen att kontakta oss på Stockholms beroendeklinik via telefon. Det går även att genomföra videosamtal med våra beroendeterapeuter för att få vägledning om vilken behandling som skulle kunna passa dig bäst.

Vi kan även ge dig en remiss till ett behandlingshem om vi bedömer att det behövs. Du når oss på telefonnummer 08-124 00 284 och du kan också maila till info@beroendekliniken.se för att boka ett telefonmöte.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.