Rehab för alkoholberoende

Stockholms Beroendeklinik öppenvård

Mottag personlig behandling utan att störa ditt dagliga liv med vårt öppenvårdsprogram

Alkoholism karaktäriseras inte enbart av den mängd du dricker, utan även hur din kropp och ditt sinne är fysiskt och mentalt beroende av alkohol för att fungera.

Om du dricker för att glömma tidigare trauman, bearbeta sorg, bli av med känslor som ångest eller depression och vill bli fri från det så har du kommit till rätt plats.

Hos Stockholms Beroendeklinik bryr vi oss inte så mycket om hur mycket du dricker, utan anledningen till varför du dricker och hur ditt beteende förändras på grund av ditt drickande.

Det finns en stark evidensbas i forskning som visar att alkoholberoende, eller alkoholism, är en primär och kronisk hjärnsjukdom.

Tungt drickande beskrivs som ‘kroniskt alkoholberoende’ och är även känt som ’alkoholbrukssyndrom’.

Vi erbjuder öppenvård och en utvärdering för personer som lider av alkoholism. Men vi kan även hjälpa dig att bli inskriven på ett rehab om ditt tillstånd är mer allvarligt. Ring vårt team för att få hjälp under den här jobbiga tiden.

Behöver jag slutenvård för alkoholism?

Alkoholister kan inte förutspå vad som kommer att hända när de börjar dricka alkohol. Det kan vara ett glas och sen går de hem, eller så kan det leda till en tredagarsfest. Allt som är förutsägbart är att alkoholismen är en sjukdom som bara blir sämre och aldrig bättre om den inte behandlas.

Som ett resultat av det har patienter som genomgår ett program som är baserat på avhållsamhet en mycket större chans för ett långvarigt tillfrisknande.

Om din alkoholism är väldigt allvarlig så kan slutenvård på ett rehab vara rätt för dig. Det specialiserade behandlingsprogrammet för alkoholism som har utvecklats av Castle Craig börjar ofta med en avgiftning. Det är att fysiskt ta bort alkohol från kroppen. Rehab kan sedan börja när patienten har förlikat sig med sin alkoholism och lär sig verktygen för hur de kan förbli nyktra.

Castle Craig Hospital är ett världsberömt rehab för droger, alkohol och beteendeberoenden såsom spelberoenden. Det grundades 1988 och ligger på den vackra, skotska landsbygden där Castle Craig har den perfekta miljön för att behandla personer med ett beroende.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Högfungerande alkoholister

Alkoholism är en lurig och förvånande sjukdom. Trots ett beroende av alkohol kan många alkoholister fortsätta att fungera i sitt personliga liv och på jobbet. Men den här upplevda “funktionaliteten” förändrar inte de tecken som finns på att de är alkoholister.

Vanliga symptom på alkoholism

 • Att ha abstinens
 • Kritik från familj och vänner om deras drickande
 • Att använda alkohol för att hantera stress eller mentala problem
 • Lagliga konsekvenser av drickandet
 • Att få konsekvenser på jobbet av drickandet
 • Höjd tolerans för alkoholens effekter
 • Mycket tid spenderas på att planera kring drickandet och bakfyllorna
 • En önskan men oförmåga att skära ner på drickandet
 • Mindre intresse för och mindre tid spenderas på intressen och ansvarsområden
 • Måste konstant ursäkta eller rättfärdiga drickandet
 • Tillfälliga minnesförluster
 • Att använda alkohol för att undvika skakningar under dagen

Hälsorisker och biverkningar av alkoholism

Alkohol är giftigt för kroppens celler när det konsumeras i andra mängder än vad som rekommenderas. Att dricka tungt under en lång period och hetsdrickande kan ha flera olika dåliga effekter på kroppen, vilket inkluderar:

 • Alkoholutlöst hjärnskada och kronisk leverskada
 • Minnesförluster, ångest och depression
 • Fetalt alkoholsyndrom (FAS)
 • Kronisk leversjukdom, infertilitet hos man och kvinna
 • Ökad risk för många typer av cancer
 • Ångest & depression

Rehab center Stockholm

Vi är här för att berätta för dig att det inte finns ett behandlingsprogram för alkoholism som passar alla.

I allt tillfrisknande från ett beroende är framsteg en process.

Genom vår erfarenhet från att ge behandling vet vi att en av de viktigaste aspekterna i tillfrisknandet är att arbeta med kunnig vårdpersonal som kan sätta medicinska diagnoser och har en holistisk behandlingsmetod. Alla som kommer till oss har väldigt olika behov och förutsättningar. Därför erbjuder vi individuella behandlingsplaner.

När erfaren vårdpersonal är involverad kan du få tillgång till en anpassad behandlingsplan som är utformad utifrån din unika situation, ditt beroende och samexisterande psykiska sjukdomar.

Medicinsk intervention kommer att spela en stor roll i ditt tillfrisknande och på Castle Craigs rehab för alkoholism har vi totalt 18 psykiatriker, läkare och sjuksköterskor med ytterligare 14 specialistterapeuter.

Resan från ett beroende till ett tillfrisknande sker vanligtvis i flera olika faser.

Vad händer på en rehab för alkoholism?

På grund av vår övertygelse om att alkoholberoende är en primär, kronisk hjärnsjukdom och att patienter måste genomgå ett avhållsamhetsbaserat program för att uppnå ett långvarigt tillfrisknande använder vi de 12 stegen tillsammans med andra behandlingsmetoder.

Ofta existerar alkoholism ihop med andra sjukdomar som depression, ätstörningar eller sömnstörningar. Vi tar hänsyn till alla former av samsjuklighet när vi skapar personliga behandlingsprogram.

Vår bevisade beroendebehandling för ett liv som är fritt från alkoholism är skapat med evidensbaserade terapier som behandlar beroenden. Vårt behandlingsprogram inkluderar:

 • Alkoholavgiftning
 • Medicinska utvärderingar
 • 12-stegsmodellen
 • Enskild terapi
 • Gruppterapi
 • Kognitiv beteendeterapi
 • Familjeterapi
 • Komplementära terapier

Som hjälp i tillfrisknandet används en kombination av träning och en hälsosam kost i en rofylld, privat miljö. Vi ger alla en personlig terapeut som arbetar med patienter under hela deras vistelse, ger enskilda terapisessioner och utformar deras eftervård tillsammans med en sjuksköterska och specialistpsykiatriker.

Förebyggande för återfall

Tillsammans med din terapeut kommer du att sätta ihop en plan för långvarig nykterhet som inkluderar att fortsätta med terapi, anonyma alkoholister, livsstilsförändringar och socialt stöd.

Eftervård

Du kommer att fortsätta det arbete du började i din rehab och göra tillfrisknandet en del av ditt dagliga liv. Vår eftervård hjälper dig att fortsätta ditt tillfrisknande genom gruppsessioner varje vecka, att vi kontaktar dig regelbundet och årliga återträffar.

Ring oss för att få reda på mer om vilket stöd vi kan erbjuda efter att du har genomgått en rehab för alkoholism.

Abstinens och avgiftning

Börja ditt tillfrisknande med alkoholavgiftning hos oss. Säker, stödjande vård. Få hjälp idag!

Är du osäker på vilken rehab du behöver?

Om du är osäker på vilken behandling du eller din närstående behöver, tveka inte på att kontakta vårt team för vägledning och stöd under den här svåra tiden.

Vår vårdpersonal kommer att kunna vägleda dig till om du behöver slutenvård på ett behandlingsprogram eller om ett öppenvårdsprogram skulle passa dig och dina omständigheter bättre.

Avgiftning från alkohol

Under slutenvårdsbehandling för alkoholism behöver en del personer en medicinskt övervakad avgiftning innan de är redo att gå vidare till behandlingsprogrammet där terapisessionerna börjar.

En avgiftning låter dig rensa din kropp på ett säkert sätt från alkoholen och komma över eventuella abstinenssymtom som du kan ha. Du går igenom avgiftningen med rätt vård och stöd från psykiatriker, sjuksköterskor och läkare. En typisk avgiftning från alkohol är 2-3 dagar.

Hur fungerar slutenvård för alkoholism?

Upplevelsen på Castle Craig handlar om att vara helt omsluten av det terapeutiska samfundet. Eftersom du inte har någon yttre påverkan i sikte på nästan tio kilometer kan vi erbjuda dig möjligheten att komma bort från triggers, saker som påverkar, lockelser och till och med ditt tidigare jag. Mer.

Längd på rehab

Vi rekommenderar att du stannar minst fem veckor på behandlingshemmet. Det är längre än de vanliga 28 dagarna som brukar rekommenderas, men vi förstår att det är svårt att behandla och få bort de psykologiska effekterna på endast 28 dagar.

Inskrivningsprocess

Inskrivningsprocessen är mycket rak och enkel. Först måste du ringa vårt team på Stockholms Beroendeklinik som kan berätta om processen och hur vi snabbt kan gå vidare. De kan även utvärdera om du behöver slutenvård på ett behandlingshem, eller om en annan metod som öppenvård skulle passa bättre.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.