Privat Beroendebehandling i Umeå

Stockholms Beroendeklinik öppenvård

Mottag personlig behandling utan att störa ditt dagliga liv med vårt öppenvårdsprogram

Tips för Dig Som Söker Hjälp i Umeå

Stockholms beroendeklinik kan erbjuda dig som bor i Umeå webbaserad öppenvårdsbehandling mot beroendeproblematik. Du kan också välja att åka till våra behandlingshem Castle Craig i Skottland och Smarmore Castle på Irland. I behandlingspriset ingår sedan tre månaders förlängd öppenvård på distans. Söker du hjälp på hemmaplan – i Umeå – så kommer här en text som beskriver var du kan hitta hjälp.

Om du har ett beroende av alkohol eller droger och bor i Umeå med omnejd så finns det hjälp att få i ditt lokalområde. Det finns vårdalternativ för dig som behöver slutenvård, öppenvård eller som vill behandlas genom samtalsterapi och kamratstöd.

Det går att få hjälp hos din vårdcentral och din läkare. På vårdcentralen kan du få ta olika tester som visar ditt allmänna hälsotillstånd och om du har några fysiska besvär utöver beroendet. Vilken behandling du erbjuds beror på vilka resurser vårdcentralen har på plats. Du kan till exempel erbjudas läkemedel, en samtalskontakt, motivationshöjande behandling eller skickas vidare till mer specialiserad behandling.

Ett annat alternativ är att kontakta Umeå kommuns socialtjänst, eller socialtjänsten i den kommun du bor. Om du har ett riskbruk av alkohol, droger eller spel kan du få stöd av Umeå kommun och Region Västerbottens gemensamma mottagning. Genom mottagningen kan du få samtalsterapi som är kostnadsfri, rådgivning, bedömning och behandling.  Anhöriga till personer med beroendeproblem kan också få hjälp genom mottagningen. De har telefontider på vardagsmorgnar.

Kommunens öppenvård har också flera olika typer av samtalsbehandling för beroende. Du kan själv ansöka om deras olika samtalsbehandlingar och behöver ingen remiss. Det går till exempel att ansöka om tolvstegsbehandling som utgår från Anonyma alkoholisters Stora boken, program för cannabisavvänjning eller återfallsprevention. Om du behöver boendestöd kan du få hjälp av kommunens beroenderesursteam. För att få boendestöd måste du kontakta en socialsekreterare i din kommun. För all hjälp som finns tillgänglig från kommunen kan du göra en ansökan om bistånd vid missbruk. Det gör du genom kommunens e-tjänster.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Humana är verksamma i Umeå där de bland annat driver öppenvårdsbehandling och behandling för familjer. För dig som söker gemenskap för att lyckas i ditt tillfrisknande driver Umeå Stadsmission verksamheten Öppet Hus&Kök. Det är öppet varje vardag för alla som vill värmas sig, ta en kopp kaffe, äta frukost eller lunch och umgås. Det finns även regelbundna möten som arrangeras av Anonyma Alkoholister och Anonyma Narkomaner.

Om du vill få hjälp på distans för ett riskbruk av alkohol så kan du kontakta den Alkohollinjen. Tjänsten är kostnadsfri och du får personliga samtal med en rådgivare.

Våra öppettider är 9.00-18.00 måndag till fredag.

Eriksbergsgatan 12, 114 30 Stockholm

info@beroendekliniken.se

08-124 00 284

Du kan även få hjälp på distans var du än befinner dig genom att kontakta oss på Stockholms beroendeklinik. Vi skräddarsyr alla våra insatser och kan erbjuda enskilda samtal, gruppterapi, öppenvård och slutenvård. Genom oss kan du få öppenvård på distans, eller så kan vi skicka remisser till dig som behöver hjälp i ditt närområde. Du når oss på telefon 08-124 00 284 eller genom att maila oss på info@beroendekliniken.se.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.