Kokainabstinens

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Kokain: avgiftning och abstinens

Den oroande ökningen av kokainanvändning under de senaste åren har påverkat alla olika samhällsskikt. Drogen är extremt beroendeframkallande och beroendet skadar inte bara användaren, utan även deras familj, nära kollegor och anställda.

Kokainberoende måste behandlas genom en specialiserad avgiftning och behandling. Hos Stockholms beroendeklinik har vi en bred erfarenhet av att behandla personer och deras familjer som har påverkats av alkohol eller droger. Vi ser till att avgiftningen är anpassad utifrån personens behov och att det går snabbt, bekvämt och säkert.

Den medicinska avgiftningen görs av våra partnerkliniker Smarmore Castle privata beroendeklinik på Irland och Castle Craig behandlingshem i Skottland, där patienter står under medicinsk övervakning 24/7.

För att få reda på mer om inskrivning, kontakta oss här

Kokainabstinens

Abstinenssymtom syns mer på den mentala hälsan snarare än den fysiska hälsan och kan vara upprörande. Det finns inte någon effektiv medicinsk behandling för kokainabstinens.

Medan kokainets stimulerande effekt gör en mer vaken och ger energi, så är det tvärtom med avgiftningen. Personen upplever då en “kokainkrasch” som leder till utmattning, energiförlust, humörsvängningar, sömnlöshet och rastlöshet. Intensivt sug är ett faktum, ihop med ångest, paranoia, depression och ibland självmordstankar. Det finns även risker för personer med en historia av anfall, högt blodtryck eller hjärtproblem.

Symtomen behandlas bäst av ett vårdlag på ett behandlingshem eller sjukhus för att undvika återfall. Vår avgiftningsmetodik är inriktad på att förbättra hjärnfunktionen och motverka de giftiga effekterna som kokain har på hjärnan. Vår unika hyperbar oxygenbehandling kan vara till ytterligare hjälp.

Sök hjälp idag

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot tillfrisknande.

Effekterna av kokain på hjärnan

Kokain gör blodkärlen smalare och minskar blodflödet i hjärnan. Det skadar även små och stora kärl. Den övergripande effekten är att syreflödet minskar. Forskning visar att kokainbruk försämrar uppmärksamhetsförmågan, minnet, begreppsbildning och mental flexibilitet.

“Det är kusligt att titta in i hjärnan på en tung droganvändare. Blodflödet är trögt och onormalt jämfört med hjärnan hos en icke-användare. En sådan abnormitet kan ligga bakom minnesförlust, inlärningsproblem, uppmärksamhetsbrist och till och med stroke.” – Harvard University Gazette.

Hyperbar oxygenbehandling (HBO)

Det unika med vår kokainavgiftning på vår partnerklinik Castle Craig i Skottland är att patienter kan få två sessioner HBO varje dag under den första avgiftningsveckan. Det brittiska hälsovårdsdepartementet anser att denna behandling är säker.

HBO kan hjälpa till under avgiftningen genom att:

  • Reparera skadade blodkärl
  • Att nya blodkärl kan växa i vävnad som har oxygenbrist
  • Ökade syrenivåer
  • Regenererar vävnad, minskar svullnad och inflammation

Avgiftning – tillfrisknandets första steg

Ett beroende är en biopsykosocial sjukdom och enbart avgiftning räcker inte för att få stopp på tvånget att använda droger. En kombination av individuell vårdplanering och psykoterapi, specialistterapi, utbildning och komplimentär terapi (som alla övervakas av vårt erfarna och dedikerade vårdlag) är en hjälp på vägen till ett totalt tillfrisknande.

Dr Margaret McCann:

Om någon använder cannabis och kokain, så kan drogerna sluta tas omedelbart.

Personen kommer att uppleva någon form av psykologisk abstinens, men det manifesterar sig på ett mycket litet sätt. Med cannabisabstinens så är det framförallt sömnlöshet och upphetsning. Det kan i regel behandlas med icke-medicinska interventioner genom att stötta patienten i allmänhet.

Med kokainabstinens kan drogen sluta tas. Återigen, så är amfetaminer och metamfetaminer stimulerande droger och de kan sluta tas omedelbart. Personen upplever ofta en motsatt reaktion på effekterna som drogen har skapat. Så om det är en stimulerande drog, så kommer personen att uppleva det som kallas för en “krasch”. De kommer att känna sig trötta och utmattade. Men det finns inga oroande fysiologiska svar vid abstinens från dessa droger, generellt sett.

Behandlingen för abstinens av cannabis och kokain kommer att vara stöttande och är sällan assisterad med mediciner.

Men det vi erbjuder är olika komplementära terapier för att hjälpa personer såsom akupunktur, aromaterapi och stresshanteringsmetoder.

Terapierna är ovärderliga för att hjälpa till med abstinenssymtomen. Vi erbjuder även en hyperbar oxygenbehandling för personer som går igenom drogabstinens och många patienter som har deltagit i HBOT-programmet tyckte att det var mycket fördelaktigt, speciellt med att lindra sömnlöshet och som en hjälp för att få tillbaka normala sömnmönster.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Behandling för kokainberoende hos Stockholms beroendeklinik

Om du letar efter specialiserad beroendebehandling för kokainberoende i Stockholmsområdet och resten av Sverige, så kan vi hjälpa dig. Stockholms beroendeklinik är en privat öppenvårdsklinik i Stockholm, där du kan få professionell hjälp för att behandla drogberoenden och abstinens.

Vi erbjuder specialterapier och eftervård där var och en av våra patienter får en personlig behandlingsplan. Om patienten har abstinenssymtom och behöver en medicinsk avgiftning, så samarbetar vi med vår partnerklinik i Skottland och Irland för behandling på ett behandlingshem.

Vi vill gärna hjälpa dig med att hitta rätt behandling och tillfriskna. Ring oss gärna på 08-124 00 284 eller fyll i vårt kontaktformulär. Våra konsulter svarar gärna på alla dina frågor och kan göra en första bedömning. Vi har inte heller några väntetider.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.