Behandlingshem

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot återhämtning

Våra behandlingshem

Det som skiljer Stockholms beroendeklinik från andra behandlingsorganisationer är att vi kan erbjuda en sluten vårdkedja med allt från öppenvård i Sverige till psykiatrisk slutenvård på våra två behandlingshem i Skottland och på Irland.

Bakom Stockholms beroendeklinik står Castle Craig Hospital som under trettio år har bedrivit ett av Europas främsta behandlingshem utanför Edinburgh i Skottland.

Behandling på våra behandlingshem

I vår vårdkedja finns två olika behandlingshem som kan erbjuda integrerad slutenvård och medicinsk avgiftning i vackra och rofyllda omgivningar.  Till skillnad från svenska behandlingshem är de också registrerade psykiatriska sjukhus och lyder därför under hälso- och sjukvårdslagen. Vi kan därför erbjuda en trygg och högkvalitativ vård även för patienter med komplexa vårdbehov, både psykiatriskt och somatiskt. På våra sjukhus har vi specialistkompetens på långa och komplexa avgiftningar och vi har medicinsk personal i tjänst dygnet runt. Våra läkare och sjuksköterskor jobbar i team tillsammans med psykologer och terapeuter.

På våra behandlingshem är majoriteten av patienterna privatbetalande och vi har inga avtal med Kriminalvården eller Socialtjänsten.

I våra behandlingsprogram delar vi inte upp våra patienter i kropp och själ eller psykiatri och beroendevård. Istället erbjuder vi både medicinsk, psykiatrisk och specialiserad beroendevård under ett och samma tak. I vårt koncept skräddarsys vården runt varje enskild patient och alla betalar samma pris oavsett hur mycket medicinsk vård eller avgiftningen som patienten behöver. Den terapeutiska behandlingen inleds så fort patienten bedöms vara medicinskt stabil.

Castle Craig Hospital

Castle Craig Hospital

Castle Craig Hospital ligger utanför Edinburgh i Skottland. Här har familjen McCann bedrivit integrerad beroendevård i över 30 år. På slottet, som ligger vacker beläget på den skotska landsbygden, finns över 100 platser uppdelat på grundbehandling och förlängd behandling. Den röda tråden i behandlingen är 12 stegsbehandling i grupp men varje patient får också ett skräddarsytt program som utformas under de första dagarna på sjukhuset.

På Castle Craig tar vi emot vuxna patienter från 18 år och uppåt. Behandlingsspråket är engelska och patienterna kommer från hela världen. Vi har en stor avgiftningsenhet och medicinsk personal som arbetar dygnet runt. Vi har flera psykiatriker som arbetar heltid och en allmänläkare som bor på området och har jour dygnet runt.

Förutom 12 stegsbehandling i grupp får alla patienter enskilda samtal med sin personliga terapeut flera gånger i veckan. På slottet finns också ett brett utbud av andra terapiformer som t.ex. traumabehandling, DBT, KBT, konstterapi och sorgbearbetning. Mycket omsorg läggs på kost och motion och vi har ett gym med egna instruktörer.

Om du är i behov av medicinsk vård, komplex avgiftning, ett längre behandlingsprogram och ett brett behandlingsutbud så rekommenderar vi främst Castle Craig. Detta är också förstahandsvalet för dig som vill välja om du vill bo i ett flerbädds- eller enkelrum eftersom du har ett större utbud att välja från.

Ladda ner broschyr

Ladda ner vår broschyr för att lära dig mer om våra omfattande tjänster. Påbörja din resa mot ett hälsosammare, lyckligare liv idag!

Läs mer om Castle Craig Hospital på www.castlecraig.se.

Smarmore Castle Private Clinic

Smarmore Castle

Utanför Dublin på Irland ligger vår mindre klinik Smarmore Castle. Här har familjen McCann drivit behandlingshem sedan 2015. Smarmore Castle ligger på den irländska landsbygden cirka 60 minuter med bil från Dublin. Här erbjuder vi samma behandlingsprogram som Castle Craig fastän i mindre format och med ett mer begränsat behandlingsutbud. Smarmore Castle var tidigare ett spa-hotell så här finns både gym och pool.

Smarmore Castle Private Clinic rekommenderar vi främst till dig som söker en lugnare miljö med färre patienter och som inte är i behov av komplexa vårdinsatser.

Vad betyder att vården på våra behandlingshem är skräddarsydd?

Vi är av uppfattningen att det inte finns en ”one size fits all” lösning på beroendeproblem. Varje patient är unik och behöver därför ett eget, unikt, behandlingsprogram som täcker in de olika delar som man behöver hjälp med. På Castle Craig och Smarmore har vi kompetens att kartlägga dina unika behov och matcha dem med olika behandlingsinsatser.

Vår övertygelse är att den inledande behandlingen på behandlingshemmet bara är början av tillfrisknandet och vi lägger därför stor vikt vid det stöd och den hjälp du får efter du lämnar sjukhuset. Eftersom vi vill att våra patienter ska vara uppmärksamma på risker för återfall och triggers ingår alltid förlängd behandling i Sverige i priset för din behandling. Vi vet att övergången när man avslutar ett intensivt program kan vara skrämmande och därför vill vi att du ska känna att du har vårt stöd. Under din förlängda behandling kommer din ansvariga terapeut se till att hålla kontakten med dig mellan träffarna.

På Stockholm beroendeklinik finns det alltid mer hjälp om du behöver. Om du känner att du inte får det du behöver, tveka inte att berätta det för din terapeut. Det är mycket viktigt att du känner att du kan lita på oss och den behandling som du får.

Hur kan jag kontakta er?

Om du är intresserad av att få behandling på något av våra behandlingshem så börjar du med att kontakta oss på Stockholms beroendeklinik. Du kan höra av dig till oss via telefon eller mail. Om du är anhörig eller en arbetsgivare kan vi boka in ett telefonsamtal eller ett möte för att diskutera hur vi kan hjälpa till och om du behöver hjälp med att motivera din anställda eller närstående.

Vi har oftast ingen väntelista och kan erbjuda ett första samtal inom någon dag från första kontakten. Behövs en akutplacering på något av våra behandlingshem kan vi göra en förkortad utredning som sedan slutförs under inskrivningsprocessen på behandlingshemmet.

Om du frågor om vårt behandlingsutbud eller vill diskutera ett enskilt patientärende kontakta oss via mail eller telefon.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

*” anger obligatoriska fält

Fullständigt namn*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.