Alkoholavgiftning

Välja behandling: att söka hjälp

Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot tillfrisknande.

Den här sidan har granskats medicinskt av doktor Peter McCann, MSC, MBBS. Dr McCann är psykiatri- och internmedicinare vid Duke University Hospital, USA.

Innan du läser vidare vill vi att du ska veta att:

  • Problem med alkohol är vanligare än man tror
  • Du kan må bättre än vad du gör idag
  • Ingen behöver ta sig igenom en behandling ensam
  • Att leva ett nyktert liv med fullständig avhållsamhet är möjligt, det vet vi.

Alkoholberoende, abstinens och avgiftning

Alkoholism kännetecknas inte bara av antalet glas du dricker, utan hur din kropp och ditt sinne är fysiskt och psykiskt beroende av alkohol. Om du dricker för att glömma tidigare trauman, fly från ångest eller depression och vill bli fri, så har du kommit rätt.

Hos oss på Stockholms beroendeklinik är det viktigaste inte hur mycket eller hur ofta du dricker, utan varför du dricker. Vår behandling är individanpassad och vi har en helhetssyn på våra patienter. Vi behandlar beroendet och eventuell psykisk ohälsa samtidigt.

Personer som har druckit mycket under en lång period upplever ofta fysiska och mentala abstinenssymtom när de inte dricker. Att undvika obehaglig abstinens kan vara ett skäl till att fortsätta dricka. Om man har druckit stora mängder under lång tid kan kroppen reagera mycket kraftfullt om man plötsligt slutar. Abstinenssymtom kan vara allvarliga och farliga och vår rekommendation är att aldrig försöka avgifta sig själv på egen hand utan medicinskt stöd.

För dig som behöver medicinsk avgiftning så har vi ett nära samarbete med behandlingshemmet Castle Craig. Det är ett av Europas bästa behandlingshem med väl ansedd avgiftning och slutenvård. Castle Craig har fantastiska omgivningar som bidrar till ditt välmående under din vistelse där. Castle Craig etablerades redan 1989 och har hjälpt mer än 10 000 människor att bli friska.

Efter en kortare vistelse på behandlingshemmet kan du åka tillbaka till Sverige och fortsätta din behandling här. Med fortsatt stöd under din resa till en ny och friskare vardag.

Starta din resa mot tillfrisknandet idag. Kontakta oss på Stockholms beroendeklinik på 08-124 00 284.

Vad innebär en alkoholavgiftning?

Avgiftningsprocessen är kroppens sätt att rensa ut alkoholen. När det gäller avgiftning från alkohol kan abstinenssymptomen vara livsfarliga om man inte får rätt behandling. Vissa behöver en medicinskt övervakad och säker avgiftning innan de är redo att gå vidare till ett behandlingsprogram. Vi erbjuder medicinsk avgiftning på vår partnerklinik Castle Craig i Skottland.

En medicinsk avgiftning låter dig rensa din kropp på ett säkert sätt från alkoholmissbruk. Med vård och stöd från psykiatriker, sjuksköterskor och läkare övervinner du obehaget av eventuella abstinenssymtom. En typisk avgiftningsperiod från alkohol varar i 3-7 dagar. Därefter börjar den inledande behandlingen. Under din vistelse på Castle Craigs alkoholavgiftning kommer du att påbörja ett personligt terapiprogram direkt efter den medicinska avgiftningen.

Det är viktigt att ditt system avgiftas från alkohol eller andra substanser innan du inleder din beroendebehandling. Alkoholavgiftningen är bara inledningen på din tillfrisknandeprocess.

Behandlingsprogram och eftervård i sverige

After a detoxification and a shorter period of inpatient care at our treatment center in the UK, your treatment will continue with us in Sweden. Based on your individual treatment plan, we continue to work towards long-term sobriety through continued therapy, lifestyle changes and social support.

Start your journey to recovery today, call Stockholm’s addiction clinic on 08-124 00 284.

Ladda ner infoblad

Ladda ner ett informationsblad som ger dig en överblick över Stockholms beroendeklinik och vad vi kan erbjuda.

Våra behandlingar är individuella

Det finns inget behandlingsprogram för alkoholism som passar alla. 

Genom vår erfarenhet vet vi att en av de viktigaste delarna av tillfrisknandet är att arbeta tillsammans med specialutbildade behandlare som kan göra medicinska diagnoser och som ser helheten kring individen. Det är vår övertygelse att ett behandlingsprogram behöver ha ett holistisk förhållningssätt. Alla personer som kommer till oss har olika behov och omständigheter. Därför är alla våra behandlingsplaner individuellt framtagna.

Vår erfarna vårdpersonal tar fram en anpassad behandlingsplan som passar din unika situation, ditt beroende och dina psykiska problem.

Medicinsk behandling spelar ibland en viktig roll på vägen mot ett tillfrisknande. Vi har som en av väldigt få beroendemottagningar en egen psykiater som är insatt i alla våra patienter. På vårt behandlingshem Castle Craig i Skottland finns totalt 18 psykiatriker, läkare och sjuksköterskor och dessutom 14 specialistterapeuter.

Hur lång tid tar en alkoholavgiftning?

Den medicinska avgiftningen tar mellan 2 och 7 dagar men för en långsiktig nykterhet rekommenderar vi att man är på Castle Craig i Skottland mellan 4 och 8 veckor. Det är en längre behandlingsperiod än den många andra erbjuder men vi vet det tar tid att tillfriskna från ett beroende och de är vår erfarenhet att tid är en avgörande faktor för att nå en långvarig nykterhet.

Vi är övertygade om att alkoholbehandlingarna på vårt behandlingshem Castle Craig Hospital fungerar eftersom vi ser resultaten dagligen. Vi har också siffror som visar på en framgångsrik behandling. 73% av de 10,000 patienter som lämnat Castle Craig har uppnått en långvarig nykterhet.

Antagning till vår medicinska avgiftning och vårt behandlingshem

Antagningsprocessen för att få komma till vårt behandlingshem Castle Craig är enkel.

Först ringer du till oss på Stockholms beroendeklinik på 08-124 00 284, så ger vi dig information och råd. Sedan tar vi kontakt med Castle Craig och hjälper dig vidare i processen. Vi kan hjälpa de flesta patienter och du kan vanligtvis påbörja din behandling inom några dagar.

Antagningar behandlas oftast inom 24 timmar eller mindre, och för nödsituationer kan vi ofta erbjuda omedelbar plats på kliniken.

Om vi inte anser att vi kan hjälpa dig på ett bra sätt kommer vi säga det och hänvisa dig till andra som vi tror kan hjälpa dig.

Eftervård i Sverige

Ditt behandlingsprogram kommer att fortsätta när du lämnar Castle Craigs rehabiliteringsprogram för alkohol. Vårt team på Stockholms beroendeklinik i Stockholm tar över efter din utskrivning från Castle Craig. I nära samarbete förbereder vi en personlig eftervårdsplan för att tillgodose dina individuella behov av återhämtning och fortsatta tillfrisknande.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast möjligt

Obligatoriskt” anger obligatoriska fält

Fullständigt namnObligatoriskt
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.